Am avut o menajera care mi-a furat mai multe bijuterii. Am reclamat la politie, am facut declaratii si eu si ea . Ea a recunoscut furtul. Dosarul a fost trimis la procuratura.Eu am primit raspuns ca s-a hotarat neurmarirea penala a respectivei menajere si i s-a dat o amenda administrative de 1000 lei. Urmare plangerii pe care am facut-o la prim procuror mi s-a raspuns ca decizia a fost corecta si daca doresc sa-mi recuperez bijuteriile sa ma adresez instantei de judecata pe cale civila ? trebuie sa facste corect ? Daca nu ce
Puteti formula plangere impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale. In termen de 20 de zile, care se va judeca de catre instanta de judecata. Problema nu este ca respectiva nu a fost trimisa in judecata, ci ca dumneavoastra sesizand instanta civila veti timbra la valoarea pe care o reprezinta bijuteriile. Solutia corecta si complimentara era ca procurorul sa sesizeze instanta civila si astfel nu se timbra la valoare.
După cum bine a arătat colegul, trebuie să faceţi plângere, la judecătorie, în termen de 20 de zile de la comunicarea răspunsului prim procurorului, cerere prin care solicitaţi ca instanţa să reţină cauza spre judecare.
N-are decât să-i dea instanţa amendă administrativă; pe dumneavoastră vă interesează să vă recuperaţi paguba....
Da, situatia este aiurea...
Insa e posibil ca instanta sa respinga plangerea...
Cred ca varianta cu procesul civil ar ramane cumva cea mai viabila insa probabil ca nu veti mai recupera prejudiciul.
Este vorba de un furt intre soti?
Contestatie nup
liliaxinte
Acum 3(trei ani) mi-a fost talharit apartamentul in care locuiesc. In acelasi timp au fost sparte mai multe apartamente in zona.
Mi-au fost furate mai multe ... (vezi toată discuția)