avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt de bijuterii recunoscut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt de bijuterii recunoscut

Am avut o menajera care mi-a furat mai multe bijuterii. Am reclamat la politie, am facut declaratii si eu si ea . Ea a recunoscut furtul. Dosarul a fost trimis la procuratura.Eu am primit raspuns ca s-a hotarat neurmarirea penala a respectivei menajere si i s-a dat o amenda administrative de 1000 lei. Urmare plangerii pe care am facut-o la prim procuror mi s-a raspuns ca decizia a fost corecta si daca doresc sa-mi recuperez bijuteriile sa ma adresez instantei de judecata pe cale civila ? trebuie sa facste corect ? Daca nu ce
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:02, 28 Ianuarie 2012
Puteti formula plangere impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale. In termen de 20 de zile, care se va judeca de catre instanta de judecata. Problema nu este ca respectiva nu a fost trimisa in judecata, ci ca dumneavoastra sesizand instanta civila veti timbra la valoarea pe care o reprezinta bijuteriile. Solutia corecta si complimentara era ca procurorul sa sesizeze instanta civila si astfel nu se timbra la valoare.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
ContSters237899, utilizator
După cum bine a arătat colegul, trebuie să faceţi plângere, la judecătorie, în termen de 20 de zile de la comunicarea răspunsului prim procurorului, cerere prin care solicitaţi ca instanţa să reţină cauza spre judecare.

N-are decât să-i dea instanţa amendă administrativă; pe dumneavoastră vă interesează să vă recuperaţi paguba....
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
Da, situatia este aiurea...
Insa e posibil ca instanta sa respinga plangerea...

Cred ca varianta cu procesul civil ar ramane cumva cea mai viabila insa probabil ca nu veti mai recupera prejudiciul.
Este vorba de un furt intre soti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neinceperea urmaririi penale in caz de furt goggy goggy Buna ziua, Am sa fac un foarte scurt rezumat : in urma cu cateva luni, femeia pe care o aveam angajata pe post de menajera, mi-a furat din apartament 450 de ... (vezi toată discuția)
Contestatie nup liliaxinte liliaxinte Acum 3(trei ani) mi-a fost talharit apartamentul in care locuiesc. In acelasi timp au fost sparte mai multe apartamente in zona. Mi-au fost furate mai multe ... (vezi toată discuția)
Plangerea in fata judecatorului impotriva actelor procurorului Popescu Marilena Popescu Marilena In iunie 2011 am constata lipsa, celei mai mari cantitati de bijuterii , pe care le pastram intr-o geanta cu cifru. Am anuntat 112,a venit Politia si le-am ... (vezi toată discuția)