avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate dcorodan

Activitate dcorodan

Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti si pe mine ce este deductibil si ce nu in cazul delegatiei in strainatate. De exemplu angajatul merge la o expozitie mai multe zile (cu masina firmei)si firma plateste hotelul.La intoarcere se poate deconta si diurna zilnica + combustibilul? Exista ceva formulare speciale?
Răspuns la discuția Alocatia de stat pentru copii
va multumesc.Asta am si facut , am deschis un cont si am cerut acest lucru. Acum nu stiu daca vor aproba si plata retrocativa.
Buna ziua,

Sunt casatorita si am un copil de 14 ani care frecventeaza o scoala din Romania.Toti trei locuim si lucram in Romania fara intrerupere dintotdeauna. Alocatia de stat pentru copil o primeam prin posta, repectiv primeam mandatul si daca nu eram acasa cand venea postasul (de cele mai multe ori), ma prezentam la oficiul postal dupa ea. In decursul anilor s-a mai intamplat ca nu gaseam mandatul in cutia postala si nestiind exact la ce data sa merg dupa alocatie uitam de acei bani. Asa ca de multe ori eu am ridicat alocatia cu pauze.2-3 luni o ridicam, o luna iar nu o ridicam...Anul acesta am vrut totusi sa vad de ce nu mai primesc acesti bani.Apeland la Agentia jud. pt. plati si inspectie sociala am aflat ca exista o decizie de suspendare din 04.sept.2009 motivul fiind 3 mandate neachitate succesiv. Aceasta decizie nu mi-a fost comunicata niciodata altfel faceam demersurile mai demult. Curios este faptul ca decizia s-a luat in septembrie iar mandatul din august a fost achitat. Acum am depus o cerere de plata retroactiva a alocatie. Intrebarea mea este daca sunt indreptatita sa primesc retroactiv banii? sau daca pot da in judecata institutia pentru necomunicarea acestei decizii lipsindu-ma de dreptul la contestatie.
Buna ziua,
Am o nelamurire privind plata contrib. de sanatate. Cazul este urmatorul: persoana are carte de munca, plateste contributia aferenta salariului, la fel si firma plateste cuantumul ce-i revine. In celasi timp persoana obtine venituri din profesii liberale (arhitectura) pentru care plateste impozit 16%. Initial am inteles ca avand calitatea de angajat (automat asigurat) nu este obligat sa plateasca asig. de sanatate si la veniturile din profesie liberala. Acum conform legii 95/2006 gasesc o contradictie intre art.257 al.2 lit.b si alin.3. Adica daca am venituri doar din activ. independente platesc contributia nu mai mica de....asta ar insemna ca daca am si salariu n-ar trebui sa platesc. Si apoi legea vine cu alin3 si zice ca daca le fac pe amandoua platesc fara sa mai specifice o limita. Deci daca castig 100000 de lei platesc 5.5% din100000 + ce platesc din salariu. Pana la urma esti obligat sa platesti dublu , triplu, de 10 ori mai mult ca un sal. mediu iar serviciile sunt aceleasi.
In momentul de fata detin impreuna cu sotul meu o firma.Noi doi suntem singurii angajati.As dori ca in anul viitor 2011 sa beneficiez de ajutor de somaj (doar eu) intrucat firma nu va mai putea suporta salariile si obligatiile pentru amandoi, neintrezarindu-se nimic in viitor (un contract nou...). Sunt indreptatita sa primesc acest ajutor? (fiind in acelasi timp actionar in firma se poate spune ca as avea alte venituri desi firma merge prost si nu mai poate suporta inca un angajat)