avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate blueelf08

Activitate blueelf08

Buna ziua! Locuiesc cu chirie intr-un apartament ANL, cu contract. Centrala pe gaze este ptr intreg blocul (30 de apartamente) iar factura vine la asociatie, unde se calculeaza suma de plata ptr fiecare apartment in parte. Intrebarea mea este ce trebuie sa depun la dosar - factura mare sau o adeverinta de la asociatie cu defalcarea pe apartament? Sau ambele? Cei de la primarie mi-au spus ca nu as avea dreptul la ajutor daca luiesc in apartament inchiriat, insa am citit legea si specifica clar ca am dreptul.Multumesc!
Regula este exercitarea autoritatii parintesti in comun. Exceptia este exercitarea unica de catre un parinte in situatii in care parintele a fost condamnat cu o pedeapsa privativa de libertate, a manifestat comportament violent fata de copil, dovedit cu acte medicale, este decedat, are probleme psihice. Inclusiv pe parcursul sarcinii, tatal copilului trebuie sa o ajute pe doamna cu o parte din cheltuielile privind analizele, controalele, etc. Daca doamna nu a fost ajutata cu rea vointa pana acum si daca domnul nici dupa nasterea copilului nu manifesta interes fata de copil, cu rea voita dovedita, atunci poate cere in instanta exercitarea autoritatii parintesti unice. Insa, autoritatea parinteasca se refera la deciziile pe care parintii le iau vis-a-vis de copil - scoala, medic, domiciliu, vacante, activitati extrascolare. Iar in situatia in care parintele nerezident nu este de acord cu, sa zicem, o vacanta in Franta, atunci parintele rezident poate solicita suplinirea semnaturii pe calea ordonantei presedintiale. Nastere usoara prietenei si succes!
Buna ziua! As dori sa stiu care este valabilitatea unei cereri depuse la o autoritate locala - primarie - in conditiile in care aceasta a fost inregistrata, aprobata si trimisa functionarului responsabil cu solutionarea cererii. Daca au trecut cele 30 de zile si functionarul nu a rezolvat cererea, ce este de facut? Multumesc frumos!
O examinare psihiatrica poate determina, insa nu poate face fara acordul celui vizat. Astfel, faptul ca una zice si alta face nu il face fara discernamant, ci doar duplicitar si asta e alta mancare de peste. Daca cereti in instanta exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, aveti posibilitatea de a proba cu 2 martori. Daca mai aveti si alte mijloace de proba, atunci le puteti folosi. Exercitarea autoritatii parintesti insa nu are de-a face cu programul de vizita, care este cerut de parintele nerezident, de regula, si care poate fi aprobat in forma extinsa, clasica sau restransa.
Răspuns la discuția Ajutor caldura
Da, se acorda. OG 27/2013 aduce modificari legii 416/2001. Chiar pe pagina avocatnet s-a scris zilele trecute un articol. Exista un anumit plafon, cred ca 615 lei/ persoana la gaze naturale.
Pe acest forum, avocatii ofera raspunsuri obiective, din experienta profesionala si din textul legii si nicidecum raspunsuri subiective. Daca vrem sa cerem pareri personale, cautam alte forumuri. Si mie mi-a venit foarte greu ori de cate ori am citit un raspuns care contravenea, ca sa spun asa, trairilor mele. In timp insa, am inteles lucrurile. Nu esti singura in aceasta situatie. Succes!
In situaia dumneavoastra sunt multe mame si multi copii. Personal, traiesc o experienta similara, doar ca varsta copilului este mai mica. Irelevanta, varsta, pana la urma. Tocmai de aceea v-am si zis. Autoritatea exclusiva se refera la dreptul de decizie al tatalui in ceea ce priveste problemele importante - inscriere in institutii de invatamant, schimbarea medicului de familie, tratamente si interventii chirurgicale, iesire din tara, cursuri facultative, etc. Aceste acorduri le puteti suplini pe calea ordonantei presedintiale, in cazul in care tatal nu este de acord. Inca ceva ce trebuie inteles- exercitarea autoritatii parintesti nu are nicio treaba cu programul de vizita. Programul de vizita il cere parintele nerezident si se discuta in instanta. Daca parintele nerezident nu cere, nu are decat daca dvs. vedeti ca el isi doreste sa aibe legaturi cu copilul si copilul se simte confortabil in prezenta tatalui (ceea ce ar fi ideal). Asadar, daca aveti mijloace prin care sa probati faptul ca nu s-a implicat in viata copilului, ca nu a platit, ca este consumator de alcool, atunci aveti sanse (la exercitarea exclusiva se accepta interogatoriul cu 2 martori de ambele parti). Insa un proces pentru exercitare exclusiva inseamna mult timp pierdut, inseamna nervi si incordare, zic eu, total inutile. Pastrati-va energia pentru copil. Iar daca tatal simte sa fie tata, va fi. Daca nu, nu. Mult succes!
Autoritatea parinteasca se acorda exclusiv in anumite situatii, considerate exceptie. Regula este autoritatea comuna. Puteti cere si vedeti ce decide instanta. Insa, daca tatal nu se implica si nici nu doreste, nicio hotarare nu il va convinge sa fie altfel, decat cea strict personala. Ideea este urmatoare, daca voi cadeti de acord ca iti va da semnatura pentru deciziile importante si acordul ptr a parasi tara cu copilul, atunci nu ai de ce sa iti faci griji. Pensie plateste?
Răspuns la discuția Recunoastere copil
Va puteti angaja un avocat, cu contract de reprezentare si nu mai este cazul sa va deplasati dvs.
Stiti, de regula, un contact sexual neprotejat atrage dupa sine si posibilitatea instalarii unei sarcini, fie ca dvs va doriti sau nu. Si daca nu va doriti ca partenera sa ramana insarcinata, va protejati si nu mai ajungeti la procese de stabilire a paternitatii, plata pensiei de intretinere si alte lucruri de genul acesta.
Răspuns la discuția Alocatie monoparentala
Am inteles, multumesc frumos! :). Cred ca e totusi mai mare deranjul ptr 60 de lei :D.