avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere copil

buna ziua, am si eu o problema si as dori un sfat in urma cu aproape 4 ani am avut o relatie cu o fata nu ne intelegeam mai deloc,ne intalneam destul de rar si intr o zi m a anuntat ca e insarcinata asta a si urmarit ea fiind mai mare ca mine avea cam 35 de ani.de atunci noi nu am mai avut nici o treaba.ea a a facut copilul l a inregistrat doar pe numele ei eu nu l am recunoscut . acuma copilul are 3 ani si am inteles ca ma da in judecata sa recunosc copilul e posibil asa ceva dupa 3 ani sa ma oblige sa l recunosc, cred ca o face din razbunare mai mult pt bani probabil pt ca eu acum sunt bine am un serviciu bun in strainatate , mi am facut o familie .ce sanse are sa ma oblige?va rog un raspuns!!!!!
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
ContSters248762, utilizator
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa solicitati un test ADN pentru a avea convingerea ca este sau nu.
Este posibil sa ceara oricand stabilirea paternitatii.
Gabriel Klein Kiritescu
Colegii avocati va vor raspunde la intrebare. Eu va intreb: sunteti sau nu tatal copilului? Daca sunteti, nu doriti sa ii fiti tata? sa il cunoasteti? lasati mama la o parte si ce credeti dvs ca ar fi motivatia ei, si ganditi-va ca este in interesul copilului si al dvs sa construiti o legatura. Puneti-va intrebarea: ce doresc sa gandeasca despre mine copilul cand va creste mare - "tata m-a abandonat" sau "tata ma iubeste, ii pasa de mine"?
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Va da in judecata , nu ca sa-l recunoasteti ca de recunoscut puteati si pana acum sa il recunoasteti, ci sa se satbileasca ca dvs sunteti tatal acestui copil si sa platiti pensie ca acest copil nu creste cu aer.
Din pacate nu va poate obliga nimeni sa aveti si relatii firesti cu copilul dvs, sa il iubiti, sa il vizitati, dar macar pt a ajuta la intretinerea lui, va poate obliga.
IuliaCristinaUta a scris:

Colegii avocati va vor raspunde la intrebare. Eu va intreb: sunteti sau nu tatal copilului? Daca sunteti, nu doriti sa ii fiti tata? sa il cunoasteti? lasati mama la o parte si ce credeti dvs ca ar fi motivatia ei, si ganditi-va ca este in interesul copilului si al dvs sa construiti o legatura. Puneti-va intrebarea: ce doresc sa gandeasca despre mine copilul cand va creste mare - "tata m-a abandonat" sau "tata ma iubeste, ii pasa de mine"?

Cred ca un test ADN va fi cel mai in masura sa spuna daca userul e sau nu tatal copilului. Mai departe, fiecare dupa cum ii dicetaza constiinta sau ii impune legea.
nu cred ca e corect ca dupa atat timp sa ma oblige sa recunosc acest copil , ma poate obliga sa fac testul adn? ce se intampla daca voi fi citat si eu nu sunt in tara ca mai mult in strainatate stau?

Alte discuții în legătură

Paternitate FSEA FSEA Buna ziua, In urma cu doi ani aproape am avut o relatie cu o persoana. Aceasta persoana a plecat in Italia cu alta persoana si nu am mai stiut nimic de ... (vezi toată discuția)
Test adn mario22 mario22 Cu privire la un test ADN ma poate ajuta cineva? Dintr-o fosta relatie a rezultat un copil,pana aici e minunat!Doar ca pe parcursul relatiei a aparut un al ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii ancamargareta ancamargareta Mama minora (16 ani) doreste sa dea in judecata tatal major (20 ani) pt recunoasterea paternitatii. Mama minora si copilul se afla in intrtinerea parintilor ... (vezi toată discuția)