avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate alinaanto

Activitate alinaanto

Dacă am născut în luna ianuarie și am lucrat până la data de 1 iunie 2020 pot plati diferența de luni până la 1 an sa beneficiez de indemnizație creștere copil?
Daca am poprire pe salariu se suspenda pe perioada starii de urgenta executarea silita?
Discuție delapidare
am fost trimisa in judecata pt delapidare si fals in acte sun semnatura privata si am primit urmatoarea sentinta
Solutie: In baza art 334 cpp dispune schimbarea incadrarii juridice a faptelor retinute in sarcina inculpatei din infractiunile prev de art.215 ind 1 alin 1 cp si art 290 alin 1 cp, cu aplicare art 33 lit a cp in infractiunile prev de art.215 ind 1 alin 1 cp , cu aplic art 41 alin 2 cp si art 290 alin 1 cp, cu aplic art 41 alin 2 cp, in final cu aplicare art 33 lit a cp În baza art.11 alin.1 pct.2 lit.a rap. la art.10 alin.1 lit.d C.p.p., achită pe inculpata , pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, prevăzută si pedepsită de art.215 ind 1 alin.1 C.p., cu aplic 41 alin 2 cp În baza art.290 alin.1 C.p., cu aplicarea art 41 alin 2 cp cu aplicarea art.72 alin.1 şi 2 C.p. şi art.63 alin.3 C.p., condamnă pe inculpata , la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 5000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata. În baza art.348 C.p.p. raportat la art.14 alin.3 lit.a C.p.p., desfiinţează înscrisurile sub semnătură privată intitulate “ caiete de inventar” În baza art.346 alin.1 cpp respinge acţiunea civilă a părţii civile ca neîntemeiată. În baza art. 191 alin.1 C.p.p., obligă pe inculpata la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu recurs în termen de 10 zile la Curtea de Apel Craiova de la pronunţare pentru procuror si partile prezente si de la comunicare pentru partile lipsa.
partea civila a facut recurs ce se poate intampla acum ?se poate admite recursul si sa se judece din nou? in cazul in care se respinge sau se admite recursul pot parasi tara?
pe adeverinta scrie clar ca "contractul de munca nu a fost suspendat in ultimele 6 luni si nu este suspendat nici in prezent
mai am o intrebare cartea mea de munca a fost suspendata in data de 14 mai asa am primit raspuns de la itm dar in data de 17 mai am primit adeverinte pentru imprumut la raiffaisen in care este specificat faptul ca contractul de munca nu este suspendat si nici nu a fost suspendat ce pot sa fac in continuare cu aceste documente?
Discuție fals in acte
am lucrat ca gestionar la o firma in data de 14 mai mi-a fost suspendat contractul de munca fara ca eu sa stiu iar in data de 17 mai am primit 2 adeverinte de imprumut una la ing si una la raiffaisen si o copie dupa cartea de munca. in adeverinta de la raiffaisen este o rubrica in care se precizeaza ca contractul de munca nu a fost suspendat si nu este suspendat rubrica care este bifata. ce pot face cu aceste documente ? ii pot face ceva patronului?
un avocat am angajat deja care mi-a spus ca din probele care sunt in dosar si din discutia cu procurorul care se ocupa de caz voi primi o condamnare cu suspendare cu sau fara posibilitatea de urmarire iar atunci cand am cerut la parchet o expertiza contabila mi s-a spus ca nu este nevoie din moment ce eu am recunoscut deja suma lipsa
dar inventarele nu se faceau pe liste de inventar ci pe niste caiete iar marfa din depozit nu era toata inregistrata in acte nu toata venea cu acte
am fost angajata gestionar la o firma si la un inventar efectuat sa constatat o lipsa da 60000 lei pe care eu am recunoscut-o. in declaratia data am recunoscut ca am modificat caietele pe care noi faceam inventar pentru a nu se descoperi lipsa si totodata am fost obligata sa scriu in declaratie ca as fi luat eu banii. sa facut plangere la parchet sa cercetat dosarul si singurele probe sunt declaratia mea si copii dupa caietele noastre de inventar ce mi se poate intampla?