avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidare

am fost trimisa in judecata pt delapidare si fals in acte sun semnatura privata si am primit urmatoarea sentinta
Solutie: In baza art 334 cpp dispune schimbarea incadrarii juridice a faptelor retinute in sarcina inculpatei din infractiunile prev de art.215 ind 1 alin 1 cp si art 290 alin 1 cp, cu aplicare art 33 lit a cp in infractiunile prev de art.215 ind 1 alin 1 cp , cu aplic art 41 alin 2 cp si art 290 alin 1 cp, cu aplic art 41 alin 2 cp, in final cu aplicare art 33 lit a cp În baza art.11 alin.1 pct.2 lit.a rap. la art.10 alin.1 lit.d C.p.p., achită pe inculpata , pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, prevăzută si pedepsită de art.215 ind 1 alin.1 C.p., cu aplic 41 alin 2 cp În baza art.290 alin.1 C.p., cu aplicarea art 41 alin 2 cp cu aplicarea art.72 alin.1 şi 2 C.p. şi art.63 alin.3 C.p., condamnă pe inculpata , la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 5000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata. În baza art.348 C.p.p. raportat la art.14 alin.3 lit.a C.p.p., desfiinţează înscrisurile sub semnătură privată intitulate “ caiete de inventar” În baza art.346 alin.1 cpp respinge acţiunea civilă a părţii civile ca neîntemeiată. În baza art. 191 alin.1 C.p.p., obligă pe inculpata la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu recurs în termen de 10 zile la Curtea de Apel Craiova de la pronunţare pentru procuror si partile prezente si de la comunicare pentru partile lipsa.
partea civila a facut recurs ce se poate intampla acum ?se poate admite recursul si sa se judece din nou? in cazul in care se respinge sau se admite recursul pot parasi tara?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 22:41, 21 Ianuarie 2012
Ar fi bine sa stati in tara pana va rezolvati problema.Este posibil ca sa se admita si recursul daca dvs nu aveti o aparare corespunzatoare.Angajati-va avocat ca nu este de gluma.
intrebarea numarul unu este daca s'a depus recurs numai pt partea civila sau si pt partea penala. Daca s-a depus pt partea civila exista posibilitatea ca la recurs sa fiti obligata sa platiti despagubiri. Daca s-a depus si pt partea penala puteti primi si o pedeapsa mai grea
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu suspendare si recuperare prejudiciu in civil dobro dobro Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 386 Cpp schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina ... (vezi toată discuția)
Nelamurire intr-o hotarare judecatoreasca petre512 petre512 Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă pe fiecare dintre inculpaţii ANGHELUTA PETRE şi MATCAªU SORIN la câte 9 luni ( nouă luni) închisoare ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa al3xn01 al3xn01 Buna seara , sunt cercetat pentru ucidere din culpa cu un accident auto, dosarul a iesit de la camera preliminara am termen pe 28 luna aceasta. ce vream sa va ... (vezi toată discuția)