avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nelamurire intr-o hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Nelamurire intr-o hotarare judecatoreasca

Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Condamnă pe fiecare dintre inculpaţii ANGHELUTA PETRE şi MATCAªU SORIN la câte 9 luni ( nouă luni) închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare prev de art delapidare prev de art 215 /1 alin 1 c p. cu aplic art 41 alin 2 C.P.,precum si art 320 ind 1 alin 7 C.P.P.precum si art 320 ind 1 alin 7 C.P.P. Condamnă pe fiecare dintre cei doi inculpati la câte 2 luni (două luni) închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată prev de art 290 C.P. cu aplic art 41 alin 2 C.P. ,precum şi art 320 ind 1 alin 7 C.P.P. Conform art 33 lit a si art 34 lit b C.P. ,fiecare dintre inculpatii AnghelutaPetre şi Matcaşu Sorin va executa pedeapsa cea mai grea şi anume aceea de 9 luni închisoare. Aplică inculpatilor pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev de art 64 alin 1 lit a teza II si lit b C.P. Conform art 81,82,71 alin 5 C.P. dispune suspendarea condiţionată a pedepselor principale si accesorii pentru cei doi inculpati pe durata termenului de încercare de câte 2 ani si 9 luni( doi ani şi nouă luni) pentru fiecare dintre cei doi inculpaţi. Conform art 359 C.P.P. ,atrage atentia celor doi inculpati asupra disp art 83 C.P. Ia act că partea vătămată SC LA MELU SRL Cudalbi nu s-a constituit parte civilă. Obligă pe fiecare dintre inculpati să plătească statului câte 410 lei cu titlu de cheltuieli judiciare,din care suma de 2x 300 lei onorariu apărători din oficiu în faza cercetarii judecătoreşti( av Argint Lucian şi av Neagu Vasile) vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei către SAJ Tecuci .Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronuntare .Pronuntată în şedinţă publică,azi 01 08 2012.
Deci pana la urma inculpatii ce pedeapsa a primit 9luni sau 2 ani si 9 luni?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:44, 5 Decembrie 2013
Pedeapsa este de 9 luni dar nu in regim de detentie, este suspendata conditionat pe durata termenului de incercare de 2 ani si 9 luni.Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat săvârşeste din nou o infracţiune, pentru care se pronunţa o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Pedeapsa rezultanta aplicata ( au fost 2 infractiuni in concurs) este de 9 luni inchisoare, a carei executare este suspendata conditionat pe perioada termenului de incercare.
Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate, la care se adauga un interval de timp de 2 ani potrivit disp.art 82 al c.pen.( 9 luni + 2 ani = 2 ani si 9 luni).
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto - condamnare, examen claudiuywz claudiuywz Ora estimata: 08:30 Complet: C8 C.P./FOND Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de către reprezentantul Ministerului Public cu ... (vezi toată discuția)
Va rog lamuriti-ma cu interpretarea unei sentinte Trestianu Trestianu Ce sa inteleg din asta?va rog ajutati-ma cu un raspuns In baza art. 87 al. 1 din OUG 195/2002 republicată, cu aplicarea art 320 ind. 1 C.p.p. şi art. ... (vezi toată discuția)
Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)