avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in acte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in acte

am lucrat ca gestionar la o firma in data de 14 mai mi-a fost suspendat contractul de munca fara ca eu sa stiu iar in data de 17 mai am primit 2 adeverinte de imprumut una la ing si una la raiffaisen si o copie dupa cartea de munca. in adeverinta de la raiffaisen este o rubrica in care se precizeaza ca contractul de munca nu a fost suspendat si nu este suspendat rubrica care este bifata. ce pot face cu aceste documente ? ii pot face ceva patronului?
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 15:07, 14 Octombrie 2010
Avand in vedere situatia mentionata si interesul dvs,se impune sa desfasurati demersuri la nivelul angajatorului,pentru clarificarea statutului dvs
In situatia in care nu obtineti o solutie favorabila din partea angajatorului,daca apreciati ca suspendarea CIM este abuziva,puteti sesiza oficial ITM
Daca va referiti la ce se poate face pe latura penala, aveti posibilitatea de a formula o plangere la parchet sub aspectul savarsirii infractiunii de fals intelectual, aceasta daca ati fost pus sub invinuire sau s-a inceput impotriva dvs. urmarirea penala pentru infractiunea de uz de fals. Insa, daca politia nu s-a sesizat cu privire la aceasta fapta, nu va sfatuiesc sa formulati plangere impotriva angajatorului intrucat din cercetarile care se vor efectua va reiesi faptul ca dvs. v-ati folosit de aceste inscrisuri false si organele de urmarire penala se pot sesiza din oficiu cu privire la fapta savarsita de dvs.
gabriela.tubultoc a scris:

Daca va referiti la ce se poate face pe latura penala, aveti posibilitatea de a formula o plangere la parchet sub aspectul savarsirii infractiunii de fals intelectual, aceasta daca ati fost pus sub invinuire sau s-a inceput impotriva dvs. urmarirea penala pentru infractiunea de uz de fals. Insa, daca politia nu s-a sesizat cu privire la aceasta fapta, nu va sfatuiesc sa formulati plangere impotriva angajatorului intrucat din cercetarile care se vor efectua va reiesi faptul ca dvs. v-ati folosit de aceste inscrisuri false si organele de urmarire penala se pot sesiza din oficiu cu privire la fapta savarsita de dvs.

Doamna in cauza a omis sa mentioneze ca este cercetata pentru delapidare, partea vatamata i-a suspendat CM pe durata cercetarilor, iar 14 mai cade vinerea deci e vorba, daca e real ceea ce relateaza, de o eroare materiala.
Saru'mana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare fals in inscrisuri sub semnatura privata alinaanto alinaanto am fost angajata gestionar la o firma si la un inventar efectuat sa constatat o lipsa da 60000 lei pe care eu am recunoscut-o. in declaratia data am recunoscut ... (vezi toată discuția)
Furt facut de catre un angajat fara forme legale DTh DTh Buna ziua! Am un fost coleg de serviciu care este acuzat ca ar fi furat banii firmei angajatoare, bani ce reprezentau contra-valoare facturi. Este acuzat ca ... (vezi toată discuția)
Disjungere otto2007 otto2007 Buna ziua, E posibil ca organul de urmarire penala, intr-un dosar in care s-a inceput urmarirea penala pt doua persoane pt delapidare ( gestionari) sa propuna ... (vezi toată discuția)