avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... disjungere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

disjungere

Buna ziua,
E posibil ca organul de urmarire penala, intr-un dosar in care s-a inceput urmarirea penala pt doua persoane pt delapidare ( gestionari) sa propuna procurorului disjungerea dosarului si sa ceara inceperea urmaririi penale si impotriva celui care a facut plangerea( respectiv angajatorul)?
Adica in ce consta aici disjungerea?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 19:57, 24 Aprilie 2008
Nu ne dati informatii destule pentru a va putea raspunde. Acei doi gestionari sunt angajatii societatii? S-a dovedit su nu legatura cauzala intre faptele acestora? Prejudiciul inregistrat de societate li se datoreaza numai lor, sau si altor persoane? In principiu, daca faptele de delapidare au fost dovedite cu probe si s-a constatat ca ambii au lucrat impreuna la aceasta infractiune, nu se poate disjunge. Dar daca se constata ca au lucrat independent unul de altul, poate cu o participatie si a altor persoane, printre care se poate numara si angajatorul, atunci se poate disjunge cauza, sau se pot introduce si ceilalti participanti dovediti in aceasta cauza. In orice caz, se va stabili participarea fiecaruia si deasemenea si raspunderea penala a fiecaruia in aceasta cauza.
1. cred ca ai vrut sa intrebi daca organul de cercetare penala poate propune procurorului disjungere. si procurorul este organ de urmarire penala 2 .disjungerea este posibila oricand cu cateva exceptii: in cazul infractiunilor complexe, continuate, de obicei sau concursul ideal de infractiune. 3. in cazul unei delapidari disjungerea este posibila, deoarece suntem in prezenta singurului caz de indivizibilitate, care permite disjungerea cauzei, adica in caz de participatie penala.
4. nu ne spui pentru ce acuzatie a fost inceputa urmarirea penala impotriva angajatorului. tot pentru delapidare, nu ar fi normal pentru ca subiectul activ la delapidare este calificat: un gestionar sau administrator si funcionar pe deasupra. iar angajatorul nu poate fi administrator sau gestionar decat daca gestioneaza la randul sau un patrimoniu, sau bunuri in raport cu alta persoana. sper sa te ajute
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2008
Marius Popa, Avocat
spuneti ca in cazul delapidarii disjungerea este posibila. Nu stiu sub ce acuzatie se propune inceperea urmaririi penale impotriva angajatorului. V-am spus, e vorba de de doi gestionari impotriva carora s-a inceput urmarirea penala pt delapidare si in urma expertizei am inteles ca inspectorul de caz ar fi propus procurorului disjungerea si inceperea urmaririi penale impotriva angajatorului . Procurorul inca nu s-a pronuntat dar as fi vrut sa stiu ce ar putea implica aceasta disjungere si pt ce ar fi putut politia sa propuna inceperea urmaririi penale impotriva angajatorului care defapt a facut plangerea si e cel pagubit. Adica e posibil?
Eu cred ca este vb despre o neintelegere!
Sfatuieste-l pe...angajator sa se informeze mai corect! Nu cred ca a inteles exact ce se intampla in acel dosar.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarire penala - urgent ramiha ramiha Buna ziua, Este posibil sa fii sub urmarire penala fara a ti se aduce la cunostinta acest lucru si fara ca macar sa stii de ce esti invinuit? Cum poti afla ... (vezi toată discuția)
Retragere dosar penal ContSters11166 ContSters11166 O persoana juridica intenteaza proces penal - delapidare,impotriva unui angajat. Am urmatoarele intrebari: 1. Persoana juridica depune declaratie la politie ... (vezi toată discuția)
Delapidare miahelateodorescu83 miahelateodorescu83 buna ziua! o intrebare am si eu va rog se poate retrage plangerea de delapidare chiar daca a fost facut in luna august 2009?dosarul inca nu a ajuns la parchet. ... (vezi toată discuția)