avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidare fals in inscrisuri sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidare fals in inscrisuri sub semnatura privata

am fost angajata gestionar la o firma si la un inventar efectuat sa constatat o lipsa da 60000 lei pe care eu am recunoscut-o. in declaratia data am recunoscut ca am modificat caietele pe care noi faceam inventar pentru a nu se descoperi lipsa si totodata am fost obligata sa scriu in declaratie ca as fi luat eu banii. sa facut plangere la parchet sa cercetat dosarul si singurele probe sunt declaratia mea si copii dupa caietele noastre de inventar ce mi se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: alinaanto , utilizator 18:59, 14 Octombrie 2010
Organele de cercetare,in baza probelor administrate ,care demonstreaza vinovatia dvs,pot dispune trimiterea cauzei in judecata ,pentru competenta solutionare
Aceste "probe" sunt cele de care stiti dumneavoastra.
Alte probe la dosar sunt: inventarul prin care dumneavoastra ati luat in primire gestiunea, inventarul prin care ati predat gestiunea, valorificarea celor 2 inventare (valorificare care presupune analiza revizorului cu privire la miscarile de marfuri pe perioada in care ati fost gestionar si care evidenteaza si lipsa respectiva), balantele si bilanturile ce se depun la Finante precum si alte acte din care reiese prejudiciul.
Pe scurt angajati-va un avocat de urgenta.
Buna seara! Puteti sa fiti condamnata cativa ani cu executare. Angajati un avocat ! Puteti sa obtineti o pedeapsa cu suspendare conditionata dar trebuie sa aveti o aparare foarte buna. Mult succes!
dar inventarele nu se faceau pe liste de inventar ci pe niste caiete iar marfa din depozit nu era toata inregistrata in acte nu toata venea cu acte
Probabil ca o expertiza contabila va fi administrata ca proba in cauza pentru a stabili modalitatea de producere a prejudiciului si intinderea acestuia.
Cred, ca este si in interesul dvs pentru a stabili cuantumul exact al sumei presupus delapidate de dvs.
In mod cert ,daca aveti posibilitati,este recomandabila angajarea unui avocat si a unui expert contabil-parte,pedeapsa pentru delapidare fiind de la 1 an la 15 ani inchisoare,iar cea pentru pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata fiind de 3 luni la 2 ani inchisoare sau amenda.
Este necesar sa intreprindeti toate demersurile pentru minimalizarea consecintelor juridice ale faptelor dvs,iar pentru aceasta aveti nevoie de o aparare profesionista.
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Lipsa inventar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, As fi recunoscatoare daca mi-ati sugera ce intrebari s-ar putea pune gestionarilor la notele explicative , in urma unui inventar la care lipsa este ... (vezi toată discuția)
Delapidare art. 215 ind.1 c.p floryn2004 floryn2004 buna ziua. am mai pus intrebarea si am primit raspuns dar nu sunt lamurit. sunt acuzat de delapidare art. 215 ind.1 C.p. am produs o paguba unei firme de ... (vezi toată discuția)
Fals in acte alinaanto alinaanto am lucrat ca gestionar la o firma in data de 14 mai mi-a fost suspendat contractul de munca fara ca eu sa stiu iar in data de 17 mai am primit 2 adeverinte de ... (vezi toată discuția)