avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate genoh

Activitate genoh

Multumesc frumos!
Da, in decembrie 2020
Partea din lege care mie nu mi se aplică, este sporul de 15% la salar.
Problema mea ar fi asa: sunt persoana cu dizabilitate grad accentuat si sunt asistent personal pentru mama mea de 2 ani si 3 luni, am lucrat multi ani in mediu privat si nu am aflat pana in octombrie de legea 153/2017 care ma favorizeaza. Locuiesc in oras, mama este de la țară, asa ca am adus-o la mine si comunicarea cu Primaria care m-a angajat, este mai mult prin email si telefon. Odata ce am aflat de lege am trimis un email si am inrebat daca eu beneficiez de aceasta lege si am cerut un fluturas, nu am primit raspuns, apoi in 5. 12.2022 am depus o cerere cerand aplicarea legii, nu am primit nimic, nici macar nr de inregistrare, (dar cererea era înregistrată, am aflat de curand) . Pe 3. 03.2023 am fost la Primarie pentru medicina muncii si am discutat la contabilitate despre acest lucru dar nici dupa 4 luni cererea mea nu fusese discutată, nu am primit nici un raspuns nimic. Azi am primit salarul si nimic. Ce pot sa fac pentru a beneficia de acest drept?

Pai nu se aplică, asta este problema. Sunt angajata de peste 2 ani, am depus cererea din 5 decembrie si nu am nici un raspuns, ce pot face? Un sfat va rog.
Problema mea ar fi asa: sunt persoana cu dizabilitate grad accentuat si sunt asistent personal pentru mama mea de 2 ani si 3 luni, am lucrat multi ani in mediu privat si nu am aflat pana in octombrie de legea 153/2017 care ma favorizeaza. Locuiesc in oras, mama este de la țară, asa ca am adus-o la mine si comunicarea cu Primaria care m-a angajat, este mai mult prin email si telefon. Odata ce am aflat de lege am trimis un email si am inrebat daca eu beneficiez de aceasta lege si am cerut un fluturas, nu am primit raspuns, apoi in 5. 12.2022 am depus o cerere cerand aplicarea legii, nu am primit nimic, nici macar nr de inregistrare, (dar cererea era înregistrată, am aflat de curand) . Pe 3. 03.2023 am fost la Primarie pentru medicina muncii si am discutat la contabilitate despre acest lucru dar nici dupa 4 luni cererea mea nu fusese discutată, nu am primit nici un raspuns nimic. Azi am primit salarul si nimic. Ce pot sa fac pentru a beneficia de acest drept?
Aplicarea legii 153/2017 la o primarie
Buna seara,
E cam complicata problema mea dar am mare nevoie de ajutor.
Am 2 abonamente la Telekom, in oras si la tara, cum tatal meu a murit am luat-o pe mama la noi in oras, acolo la tara telefonul nu merge din iunie 2016, am sunat am facut nenumarate sesizari, au venit dupa o luna si au schimbat cablu, la noi telefonul tot nu functiona, iar in decembrie am adus-o pe mama in oras. Am sunat la telekom si le-am zis cum stau treburile si daca sunt de acord sa inchida pentru 6 luni acel contract si sa il deschida dupa. Nu au fost de acord pentru ca acel contract este facut pe 2 ani si... NU SE POATE. Am mers cu certificatul de deces la ei si le-am explicat cumstau treburile si... trebuie sa platesc vreo 9 luni in avans ca sa se inchida acest contract. Intrebarea mea este : Exista vreo lege care sa ne apere de astfel de excroci? Am vreo sansa sau trebuie sa platesc?
Sotul meu lucreaza cu jumatate de norma la o firma de curatenie, deci de la o firma la alta, dintr-un loc in altul, sefu lui spune ca cele 4 ore sunt doar cele lucrate efectiv nu si timpul alocat de la un loc la altul. Va rog mult de tot sa imi spuneti exista un temei legal care sa spuna exact ce inseamna "timpul de lucru"?
Va multumesc mult.
Am fost angajata prin conventia proaspatului absolvent in 2008 ianuarie, in 2009 aprilie am nascut, deci luna asta incep munca, as vrea sa stiu, date fiind aceste restructurari de personal, pot fi data in somaj sau este obligatoriu sa ma tina? Ma tem ca nu am unde ma intoarce. Va rog, poate sa imi raspunda cineva?