avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cine ma poate ajuta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cine ma poate ajuta?

Sotul meu lucreaza cu jumatate de norma la o firma de curatenie, deci de la o firma la alta, dintr-un loc in altul, sefu lui spune ca cele 4 ore sunt doar cele lucrate efectiv nu si timpul alocat de la un loc la altul. Va rog mult de tot sa imi spuneti exista un temei legal care sa spuna exact ce inseamna "timpul de lucru"?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 10:14, 10 Iunie 2011
Art. 111
Timpul de munca reprezinta orice perioada in care salariatul presteaza munca, se afla la dispozitia angajatorului si indeplineste sarcinile si atributiile sale, conform prevederilor contractului individual de munca, contractului colectiv de munca aplicabil si/sau ale legislatiei in vigoare.
Deplasarea se face in interesul serviciului deci intra in timpul de munca.
Art.111 din Codul muncii defineste "timpul de munca"
ART. 111
Timpul de munca reprezinta orice perioada in care salariatul presteaza munca, se afla la dispozitia angajatorului si indeplineste sarcinile si atributiile sale, conform prevederilor contractului individual de munca, contractului colectiv de munca aplicabil si/sau ale legislatiei in vigoare.
Prin urmare si durata de deplasare de la o firma la alta se include tot in timpul de munca, intrucat salariatul se afla la dispozitia angajatorului
~ Conținut șters la cerere ~
Poate ajuta si informatiile de aici
[ link extern ]
imi cer iertare, am observat ulterior ca era prin alte parti
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
stelarman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru Popl Popl Bună ziua! As vrea sa știu dacă timpul alocat punerii și scoaterii uniformei necesare locului de munca este inclus în timpul legal de munca. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Orele petrecute in avion pentru delasare delegatie sunt ore de lucru? dragosc02 dragosc02 Orele petrecute in avion, taxi, aeroport pentru asteptare conexiuni atunci cand sunt in delegatie sunt asimilate cu orele de lucru? Care sunt obligatiile ... (vezi toată discuția)
Durata de munca valycalciu valycalciu am fost in delegatie cu servicu la o distanta de 190 km cu plecare de la domiciliu la 5 dimineata si intoarcere la 20.00 , am primit diurna pe ziua respectiva ... (vezi toată discuția)