Incercati in ordine:
1. O solutie amiabila.
2. Un HCL care sa defineasca un regulament la nivel local pentru instalarea aparatelor de climatizare.
Deoarece nu trebuie nici macar autorizatie de construire pentru o asemenea lucrare, nu prea aveti un temei legal care sa va ajute.
Articolul 11
(1) Se pot executa fără autorizație de construire/desființare următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor, cu excepția cazurilor în care acestea se execută la categoriile de construcții prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b):
.......................
i) montarea sistemelor locale de încălzire și de preparare a apei calde menajere, precum și montarea aparatelor individuale de climatizare și/sau de contorizare a consumurilor de utilități;
[ link extern ]
Prin deschiderea mostenirii .. dar ati fost la Casa de Pensii pentru acest ajutor ? Daca da, nu v-au spus si ce acte va trebuie ?
1. Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
De asemenea, art.34 alin.5 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicata, modificata si completata,dispune c , la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acestam durata activitatii, salariul, vechime in munca, in meserie si in specialitate.
HG 905/2017
art.7
.....
(5) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6).
(6) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.
2. Prin urmare,legea se refera la salariati sau fosti salariati ...pentru a obtine asa ceva, va trebui sa faceti dovada ca sunteti mostenitor al tatalui dvs. (certificat de mostenitor)
Dupa ce obtineti certificatul de mostenitor, atunci va adresati in scris fostului angajator , iar in caz in care refuza eliberarea ITM-ului.
3. Actele necesare acordării ajutorului de deces, după caz, sunt:
[ link extern ]