avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare , am un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare , am un vecin a carui ...

Buna ziua,
Va deranjez si eu cu o intrebare , am un vecin a carui aer conditionat imi picura in balcon , am vorbit deja cu el insa refuza sa remedieze problema.

As avea baza legala sa il actionez in instanta? (sau cum mai exact se procedeaza) daca da , cam cat dureaza si ce sanse am ca problema sa se remedieze?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:08, 30 August 2022
Incercati in ordine:
1. O solutie amiabila.
2. Un HCL care sa defineasca un regulament la nivel local pentru instalarea aparatelor de climatizare.

Deoarece nu trebuie nici macar autorizatie de construire pentru o asemenea lucrare, nu prea aveti un temei legal care sa va ajute.

Articolul 11
(1) Se pot executa fără autorizație de construire/desființare următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor, cu excepția cazurilor în care acestea se execută la categoriile de construcții prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b):
.......................
i) montarea sistemelor locale de încălzire și de preparare a apei calde menajere, precum și montarea aparatelor individuale de climatizare și/sau de contorizare a consumurilor de utilități;
[ link extern ]
Am incercat sa rezolv amiabil dar fara succes , incerc de 3 luni de zile.

Inteleg ca din punct de vedere al instalatiei nu este obligat sa aibe vreo adeverinta sau ceva.
Dar din moment ce imi picura mie in balcon nu se schimba datele problemei? nu exista ceva ce pot face? trebuie sa stau cu condensul lui in balcon in fiecare zi ?

latka a scris:

Incercati in ordine:
1. O solutie amiabila.
2. Un HCL care sa defineasca un regulament la nivel local pentru instalarea aparatelor de climatizare.

Deoarece nu trebuie nici macar autorizatie de construire pentru o asemenea lucrare, nu prea aveti un temei legal care sa va ajute.

Articolul 11
(1) Se pot executa fără autorizație de construire/desființare următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor, cu excepția cazurilor în care acestea se execută la categoriile de construcții prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b):
.......................
i) montarea sistemelor locale de încălzire și de preparare a apei calde menajere, precum și montarea aparatelor individuale de climatizare și/sau de contorizare a consumurilor de utilități;
[ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
Sharkyz, utilizator
Pentru eventuale prejudicii generate de instalarea aparatului de climatizare aveti dreptul legal sa solicitati acoperirea costurilor necesare remedierii prejudiciilor generate
Pentru probarea prejudiciilor,in instanta este necesar sa detineti expertiza tehnica care sa conluzioneze asupra factorului generator al prejudicilor la proprietatea dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ce fel de lucrari imi sunt necesare autorizatii de la primarie? camelia petre camelia petre firma la care lucrez urmeaza sa execute lucrari de reparatii la demisol.imi sunt necesare aprobari de la primarie pt aceste lucrari?dc da ce fel de autorizatii ... (vezi toată discuția)
Conflict cu o vecină din cauza unității ac: mă sună și noaptea ca să remediez problema picăturilor de apă, sunt obligată s-o fac? Kokomiko1994 Kokomiko1994 Va scriu in legatura cu o disputa pe care o am cu vecina mea. Ma suna pe interfon sa se planga de aerul meu conditionat (eu stau la etajul 5) ca pica pe ... (vezi toată discuția)
Aer conditionat alynus alynus buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema....mi-am cumparat aer conditionat....am inteles ca am veoie pe langa multe acte si de acordul vecinilor. Ce ... (vezi toată discuția)