Ca sa ma exprim mai corect, detin (la dosar) niste acte de mostenire ale persoanelor cu care m-am aflat intr-un litigiu si doresc sa aflu, probabil de la Primarie, daca pt terenurile din acele acte sunt emise titluri de proprietate pe numele celor cu care m-am judecat sau pe numele unor terti.
Doresc sa solicit unei Primarii numele detinatorilor titlurilor de proprietate asupra unui teren pt care persoanele cu care m-am aflat intr-un litigiu detin acte de mostenire. Mentionez ca aceste acte de mostenire se gasesc la dosarul procesului meu. Paratii au primit un teren care se cuvine familiei mele, pe motiv ca terenul mostenit de ei a fost dat unor terti si deci terenul familiei mele le-a fost acordat in compensatie. Vreau sa verific veridicitatea acestor afirmatii.
Intrebarea mea este daca solicitarea mea este legala si daca da, ce lege o sustine, pt a o mentiona in cererea mea catre Primaria respectiva.
Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care imi acorda o anumita suprafata de teren pe raza unei localitati, lasand la latitudinea Primariei sa-mi emita titlu de proprietate pe un lot anume sau pe un numar de loturi care sa totalizeze suprafata acordata.
Pot vinde aceasta hotarare judecatoreasca, asa cum e ea, urmand ca cumparatorul sa se descurce cu Primaria (CLFF)? Daca da, cum trebuie sa procedez?
Sper sa vrea sa-mi dea adresele lor, pt ca numele le stiu. Atat evidenta populatiei cat si CFF sunt legate de primarie, care este "in tema", dar am sa incerc in ambele locuri.
Nu am avut niciodata vreo legatura cu ei, ci au titluri de proprietate abuzive, zic eu, pe un teren al familiei mele. Am idee de orasul unde ar putea locui, daca mai traiesc. Daca nu, nici nu stiu ce sa fac sa dau de mostenitori.
Cum aflu daca o persoana traieste si unde domiciliaza, daca-i stiu doar numele, pt a o chema in instanta? Daca este decedata, cum aflu mostenitorii si adresele lor, in acelasi scop?
Mulțumesc pt raspuns.
Am incercat si la primarie si la arhive, nu figureaza nicaieri. Parca nici n-a existat. Bunicul nici n-a apucat sa inregistreze terenul cumparat, ca i l-au si luat. Era exat bucata care lipsea pt a intregi un GAS.
In ceea ce priveste terenul dat de Stat la schimb, bunicul nu a fost de acord cu acest act, nu l-a semnat, nu a intrat in posesia niciunui teren, nu figureaza nici asa in vreun registru si oricum a venit nationalizarea si a disparut si acela. Nu poate fi vorba de acceptare si folosinta.
Bunicul meu a cumparat un teren agricol pe undeva prin jurul anului 1952. Cand a vrut sa "oficializeze" tranzactia la primarie, autoritatile comuniste de atunci i-au oprit actul de vanzare-cumparare si i-au inmanat, peste un timp, un act de schimb, in baza abuzivului decret 151/1950, act pe care bunicul meu nu l-a semnat. In prezent, detin doar acest act de schimb, pe care il consider nul, intrucat actul de vanzre-cumparare al bunicului a disparut in negurile birocratiei comuniste.
Menționez ca exista precedent in instanta, in care s-a dovedit caracterul abuziv al decretului 151, fiindu-i anulate urmarile, deci consider ca am drept asupra terenului cumpărat de bunic, nu asupra celui "primit" de el la schimb.
Intrebare: deoarece n-am alte acte prin care sa dovedesc in instanta proprietatea bunicului meu asupra terenului cumparat de el, pot folosi actul de schimb ca dovada? Daca Statul l-a considerat propritar in 1952 de i-a luat terenul si i-a bagat altul pe gat, n-ar putea acelasi Stat sa-l considere proprietar si azi?
Va multumesc. Sau ceva de genul (cum am vazut in alte sentinte): "pe vechiul amplasament, etc." plus anularea titlurilor abuzive de proprietate, lucru pe care de asemeni l-am cerut.