Bunicul meu a cumparat un teren agricol pe undeva prin jurul anului 1952. Cand a vrut sa "oficializeze" tranzactia la primarie, autoritatile comuniste de atunci i-au oprit actul de vanzare-cumparare si i-au inmanat, peste un timp, un act de schimb, in baza abuzivului decret 151/1950, act pe care bunicul meu nu l-a semnat. In prezent, detin doar acest act de schimb, pe care il consider nul, intrucat actul de vanzre-cumparare al bunicului a disparut in negurile birocratiei comuniste.
Menționez ca exista precedent in instanta, in care s-a dovedit caracterul abuziv al decretului 151, fiindu-i anulate urmarile, deci consider ca am drept asupra terenului cumpărat de bunic, nu asupra celui "primit" de el la schimb.
Intrebare: deoarece n-am alte acte prin care sa dovedesc in instanta proprietatea bunicului meu asupra terenului cumparat de el, pot folosi actul de schimb ca dovada? Daca Statul l-a considerat propritar in 1952 de i-a luat terenul si i-a bagat altul pe gat, n-ar putea acelasi Stat sa-l considere proprietar si azi?
Vorbiti de retrocedarea terenului. Incercati la primarie sa vedeti daca figureaza in registrele agricole de la acea vreme. ma tem insa ca ramaneti cu actualul teren. Pe cel vechi ce constructie exista in prezent sau cui ii apartine?Actul de schimb este o dovada, dar la fel si faptul ca bunicul dvs. a folosit actualul teren poate fi o dovada de acceptare si folosinta indelungata, de aici temerea mea ca nu veti face nimic.
Mulțumesc pt raspuns.
Am incercat si la primarie si la arhive, nu figureaza nicaieri. Parca nici n-a existat. Bunicul nici n-a apucat sa inregistreze terenul cumparat, ca i l-au si luat. Era exat bucata care lipsea pt a intregi un GAS.
In ceea ce priveste terenul dat de Stat la schimb, bunicul nu a fost de acord cu acest act, nu l-a semnat, nu a intrat in posesia niciunui teren, nu figureaza nici asa in vreun registru si oricum a venit nationalizarea si a disparut si acela. Nu poate fi vorba de acceptare si folosinta.
Mostenire teren
rodicac
Am de la tatal meu act de vanzare cumparare din 1947 a unui teren,dar care nu figureaza in registrul agricol de la primarie,din vremea aceea.L-am notificat in ... (vezi toată discuția)