avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate lupsamihai2004

Activitate lupsamihai2004

Răspuns la discuția data iesirii la pensie
Va multumesc !
Persoana in cauza mai doreste sa va intrebe daca nu poate iesi la pensia anticipata si daca va beneficia de cei 2 ani pentru locuirea in zone poluate respectiv Copsa Mica.Multumesc !
Va multumesc frumos !
Va multumesc pentru raspunsul clar si concret ca de obicei,daca se poate va rog un raspuns si pt cazul al doilea.
Va rog ceva lamuriri suplimentare,deoarece are 6 ani in grupa 1 de munca nu beneficiaza de 3 ani reducere din varsta de pensionare?Aceasta reducere se aplica doar daca realizeaza stagiul complet de cotizare?Concret cand va putea iesi la pensie?Va multumesc !
Data iesirii la pensie. Cazul 2 : femeie, nascuta in 27 10 1967, a depus cerere pentru trecerea de la pensie de invaliditate gradul 3 la pensie ptr limita de varsta. Stagiul total de cotizare realizat 36 ani,10 luni si 14 zile, din care: 4ani 7 luni 11 zile-conditii normale,7 ani,8 luni 22 zile conditii deosebite si 15 ani, 0 luni,12 zile in grupa intai(Legea 3/77). Stagiul aferent grupe-conditii de munca 9 ani 3 luni 0 zile.Datele sunt de pe o decizie din 2014 cand la conditii deosebite era reducerea de trei luni Aceste date nu includ perioada in care persoana a fost in pensie de invaliditate adica 14 aprilie 2015- 30 ianuarie 2021. Va rog sa mi spuneti daca indeplineste conditiile pentru trecerea la pensie ptr limita de varsta. Va multumesc
buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru doua femei,cu privire la data iesirii la pensie. Cazul 1 : Femeie, nascuta in 06.05.1962,stagiul total de cotizare realizat 24 ani,9 luni,5zile, din care 15 ani,4luni,1zi in conditii normale de munca si 6 ani,4 luni si 20 zile in grupa intai( Legea 3/77). Stagiul aferent pentru grupe -conditii de munca 3 ani. Persoana in cauza a depus dosarul de pensionare si a primit decizie de respingere a cererii fara alte lamuriri suplimentare. Ce conditii nu a indeplinit si cand va putea iesi la pensie ptr limita de varsta? Va multumesc !
Va multumesc,medicul de familie a zis ca a completat corect certificatul cu cod 07 si cod diagnostic 994,urmeaza sa vad cum voi fi platit de angajator
In urma contactului direct cu o colega la locul de munca, diagnosticata pozitiv, am fost plasat de DSP in carantina la domiciliu pentru o perioada de 14 zile.testul meu a iesit negativ.Medicul de familie a primit de la DSP decizia de confirmare a carantinarii mele si mi-a eliberat concediul medical cu cod 07(carantina) insa 07 este platit cu 75 la suta. INTREBARE: Conform Legii 136/2020 nu trebuia sa am codul 05 care este platit 100/100?
Buna ziua,revin cu o rugaminte, m-am hotarat sa nu mai apelez la avocat pt contestarea deciziei de pensionare,dar am nevoie de ajutor despre procedura,exista vreun formular sau trebuie sa redactez eu contestatia,as vrea un model de contestatie. cu ce trebuie sa cuprinda,banuiesc ca trebuie depusa la registratura tribunalului,de unde o sa primesc un nr de inregistrare nu? Trebuie sa ma grabesc, inca ma incadrez in cele 45 de zile. Va multumesc !