avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... In urma contactului direct cu o colega la locul de ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

In urma contactului direct cu o colega la locul de munca, diagnosticata ...

In urma contactului direct cu o colega la locul de munca, diagnosticata pozitiv, am fost plasat de DSP in carantina la domiciliu pentru o perioada de 14 zile.testul meu a iesit negativ.Medicul de familie a primit de la DSP decizia de confirmare a carantinarii mele si mi-a eliberat concediul medical cu cod 07(carantina) insa 07 este platit cu 75 la suta. INTREBARE: Conform Legii 136/2020 nu trebuia sa am codul 05 care este platit 100/100?
Cel mai recent răspuns: lupsamihai2004 , utilizator 19:36, 28 August 2020
"Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru carantină reprezintă 75% din baza de calcul stabilită potrivit legii și se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate."
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai nou e 100%.

Indemnizația la care au dreptul asigurații pe perioada concediului medical pentru carantină ori izolare are o valoare ușor modificată, în urma unei recente ordonanțe de Guvern. Indemnizația e suportată 100% din bugetul statului, chiar din prima zi de concediu.

"Cuantumul brut lunar al indemnizației pentru carantină sau izolare reprezintă 100% din baza de calcul stabilită conform art. 10 și se suportă integral din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate", scrie în forma actualizată recent a OUG nr. 158/2005 cu concediile medicale - modificările recente sunt aduse de OUG nr. 126/2020. Angajatorul nu împarte cu statul costul, indemnizația fiind suportată de la buget din chiar prima zi de concediu, aflăm din aceeași ordonanță recentă.

Până acum, procentul era de 75%, iar Guvernul a trebuit să opereze modificarea în OUG 158 pentru că Parlamentul deja stabilise acest cuantum prin Legea caratinei și izolării.

www.avocatnet.ro/articol_554...
Eu nu spun ca nu aveți dreptate, din păcate medicul de familie se informează de la CNAS, ei sunt legea.
Va multumesc,medicul de familie a zis ca a completat corect certificatul cu cod 07 si cod diagnostic 994,urmeaza sa vad cum voi fi platit de angajator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Familie cu recent pozitiv Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Suntem o familie cu patru membri, din care 2 am fost pozitivi in Decembrie, acum probabil vindecati, am inteles ca cei care au cazuri usoare pot iesi din casa ... (vezi toată discuția)
Cu cat este platit concediu medical ptr zece zile Anetamustatea Anetamustatea As dori sa stiu cu cat la suta este platit concediul medical ptr zece zile lucratoare.cand este plati concediul medical (vezi toată discuția)
Cum se plateste concediul medical Aura Pop Aura Pop Buna ziua lucrez in administratia publica locala si am fost in concediu medical 10 zile pe certificat este cod indemnizatie 01 si cod ... (vezi toată discuția)