avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate aangy20

Activitate aangy20

Răspuns la discuția Pensionare anticipata
Multumesc pentru rapuns

Buna seara,

As dori sa stiu daca o persoana de sex feminin (este vorba de mama mea) nascuta la data de 14.05.1961 si cu o vechime de 38 de ani (data angajarii 01.07.1978), din care 19 ani de grupa II se poate pensiona anticipat si cand anume are dreptul. Din ceea ce am citit pe internet, inteleg ca s-ar incadra sa se pensioneze pentru limita de varsta la 58 ani (Mai 2019) cu un stagiu complet de cotizare: 32 ani si 2 luni de ani. Daca ceea ce am citit eu este corect, inseamna ca poate sa se pensioneze anticipat. Insa as dori sa imi confirmati acest lucru.

Multumesc,
Buna seara,

Am si eu o nelamurire legata de valabilitatea titlurilor de calatorie cu trenul acordate persoanelor incadrate cu grad de handicap. In lege si in HG 680 mentioneaza ca sunt "... nominale, netransmisibile şi anuale." si de un sfat legat de ce am sa relatez mai jos..
Tatal meu a fost diagnosticat acum aprox 3 ani cu leucemie granulocitara, fiind incadrat ca persoana cu handicap accentuat. Astfel ca a beneficiat de acea indemnizatie si facilitatile acordate acestor persoane. Pentru anul 2013 i-au fost acordate si cele 6 calatorii dus-intors pt tren.
Insa din aprilie 2013 in urma re-evaluarii comisiei i s-a modificat incadrarea de la accentuat la mediu spun eu nejustificat..deoarece nu se vede o ameliorare, doza de medicamente a fost marita, vizitele la medicul curant sunt lunare etc...Am depus contestatie la comisia de evaluare, cele 45 de zile lucratoare in care ar fi trebui sa primim un raspuns au trecut si mai nou ni se cer si banii pt contravaloarea unei calatorii cu trenul efectuate dupa ce ni s-a transmit verbal noul grad de handicap.
Sincer, este normal asa ceva? X-( X-( X-(

Daca nu am postat in categoria corespunzatoare, cu scuzele de rigoare, rog admin-ul sa mute postarea.
Multumesc
Răspuns la discuția Oferta angajare nerespectata
@ adelaida_07:In CIM scrie ca programul este de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana.Nu se specifica nimic de ture.

Prin actul aditional s-a modificat doar durata contractului: din determinat pe o luna in nedeterminat, in rest nimic.
Răspuns la discuția Oferta angajare nerespectata
Multumesc pentru raspuns Dna. av. Ileana Schwarz.
Buna ziua,

Sunt angajata in cadrul unei societati si am o nelamurire in legatura cu un aspect, si anume nerespectarea ofertei de angajare.
Cand am dat interviul , pe e-mail mi s-a trimit o oferta de angajare in care se specifica:
- CIM pe o luna de zile ca perioada de proba cu salariul X, iar dupa aceasta perioada CIM nedeterminat cu salariul Y specificat in oferta;

Dupa o luna de zile de proba, mi s-a dat un act aditional in care se specifica modificarea CIM din determinat pe o luna in CIM pe perioada nedeterminata...iar de salariu nu s-a mentionat nimic.
Cand am intrebat la HR ce s-a intamplat mi s-a spus ca am fost mutata pe un alt post si din acest motiv nu se mai aplica salariul Y din oferta (desi atributiile sunt aceleasi). Mentionez ca la angajare nu mi s-a dat o fisa a postului sa o semnez,desi am solicitat acest lucru.
In plus la acest post, urmeaza sa se faca doua schimburi ceea ce nu sunt de acord. Mai ales ca atunci cand am fost recrutata nu mi s-a specificat acest lucru, pentru ca daca o faceau din start nu ma mai angajam.

Intrebarea mea este:
- ii pot trage in vreun fel la raspundere pt faptul ca nu au respectat oferta de angajare si de faptul ca la angajare nu mi s-a mentionat despre lucrul in ture?

Multumesc
O zi buna
Răspuns la discuția DEMISIE
smeagull a scris:

Avocatul are dreptate - pentru incetarea contractului cu 55 b va trebuie acordul ANGAJATORULUI.
Ca sa puteti, la o adica, sa dovediti acest acord, trebui sa il aveti scris.


--------
Am inteles...pot dovedi acest acord pentru ca dupa ce s-a dat nr de intrare cererii, am facut o copie dupa aceasta.
Iar daca angajatorul nu vrea sa semneze eu cum procedez?:sorry:
Anulez prima cerere si imi depun demisia?

Multumesc

Răspuns la discuția DEMISIE
Buna dimineata si multumesc pentru raspunsuri, dar am o nelamurire CIM va inceta in baza art.55 lit.b C.mun la data de 15.10.2010, chiqr daca eu nu am semnatura sefului pe cerere? Este semnificativa semnatura unui reprezentant legal al firmei sau este ok faptul ca eu am inregistrat-o si atat...

Sunt nelamurita pentru ca am intrebat un avocat care mi-a spus ca: faptul ca seful nu si-a dat acordul prin semnatura ma obliga pe mine sa stau toata perioada preavizului adica de 15 zile calendaristice. Si nu stiu care varianta este adevarata?

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția DEMISIE
m-am exprimat eu gresit...cererea suna in felul urmator: "......în temeiul art. 55, litera b din Legea nr. 53 / 2003 privind Codul Muncii, vă rog respectuos să îmi aprobaţi încetarea activităţii prin acordul părţilor, începând cu data de 15.10.2010"
Discuție DEMISIE
Buna seara,

Vineri 15.10.2010 mi-am depus demisia cu acordul partilor (L 55, lit b.) dar am uitat sa specific nr de zile de preaviz stabilit verbal cu angajatorul de 5 zile. Mi s-a dat numar de inregistrare dar nu a fost semnata de catre nimeni. Intrebarile mele sunt:
-daca nu a fost semnata de nimeni este valabila demisia, iar preavizul este de 15 zile?
- pot face un act aditional la demisie in care sa specific nr de zile de preaviz? Daca da, imi puteti da un model va rog. Sau eventual se poate anula prima cerere si sa refac alta cu perioada?
-imi pot lua concediu fara plata in perioada de preaviz?

Va multumesc
O seara buna