avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Facilitati persoane cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Facilitati persoane cu handicap

Buna seara,

Am si eu o nelamurire legata de valabilitatea titlurilor de calatorie cu trenul acordate persoanelor incadrate cu grad de handicap. In lege si in HG 680 mentioneaza ca sunt "... nominale, netransmisibile şi anuale." si de un sfat legat de ce am sa relatez mai jos..
Tatal meu a fost diagnosticat acum aprox 3 ani cu leucemie granulocitara, fiind incadrat ca persoana cu handicap accentuat. Astfel ca a beneficiat de acea indemnizatie si facilitatile acordate acestor persoane. Pentru anul 2013 i-au fost acordate si cele 6 calatorii dus-intors pt tren.
Insa din aprilie 2013 in urma re-evaluarii comisiei i s-a modificat incadrarea de la accentuat la mediu spun eu nejustificat..deoarece nu se vede o ameliorare, doza de medicamente a fost marita, vizitele la medicul curant sunt lunare etc...Am depus contestatie la comisia de evaluare, cele 45 de zile lucratoare in care ar fi trebui sa primim un raspuns au trecut si mai nou ni se cer si banii pt contravaloarea unei calatorii cu trenul efectuate dupa ce ni s-a transmit verbal noul grad de handicap.
Sincer, este normal asa ceva? X-( X-( X-(

Daca nu am postat in categoria corespunzatoare, cu scuzele de rigoare, rog admin-ul sa mute postarea.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:30, 27 Iulie 2013
Ati primit concluziile comisiei superioare de expertiza persoane cu handicap?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical LEONY2003 LEONY2003 Buna ziua, in iunie 2013 am fost diagnosticat cu leucemie si am intrat in concediu medical. In decembrie anul acesta se implineste perioada de un an si ... (vezi toată discuția)
Contestatie comisie de evaluare persoane cu handicap nicoleta-sabou nicoleta-sabou Buna. Acum 16 ani am fost diagnosticata cu o malformatie cerebrala(cavernom hipo-campo peduncular drept) side atunci am fost incadrata in grad de handicap 2 ... (vezi toată discuția)
Dupa 9 ani de incadrare in gradul 2 de handicap (accentuat) am fost schimbat la gradul 3 (mediu) OvidyuNicu OvidyuNicu Popa N. nascut pe data 31.05.1990 (Galati) cu diagnosticul de Stenoza Valvulara Pulmonara Congenitala, cod boala Q22 si Q23. - La varsta de 7 ani am suferit ... (vezi toată discuția)