avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU MEDICAL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU MEDICAL

Buna ziua, in iunie 2013 am fost diagnosticat cu leucemie si am intrat in concediu medical. In decembrie anul acesta se implineste perioada de un an si jumatate de concediu medical si automat ar trebui sa fiu trimis la comisie pentru pensionare. In septembrie insa, am fost diagnosticat si cu TBC. Intrebarea mea este: ma mai pot pensiona in decembrie daca s-a scurs termenul legal de acordare a concediului medical pentru leucemie, sau continui sa stau in concediu medical pana in martie cand se scurge si termenul legal pentru TBC, si apoi sa ma pensionez?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:57, 29 Octombrie 2014
Puteti sa va pensionati oricand daca medicul expert al asigurarilor sociale emite decizia de incadrare intr-un grad de invaliditate.

tudorvaleriu a scris:

Puteti sa va pensionati oricand daca medicul expert al asigurarilor sociale emite decizia de incadrare intr-un grad de invaliditate.




Am fost incadrat in grad de handicap 2 (accentuat) din luna iulie, deci ma pot pensiona oricand? Va multumesc
1. Nu confundati gradul de handicap cu gradul de invaliditate.

2. O persoana cu grad de handicap poate lucra la un loc de munca (in care poate sa-si desfasoare activitatea) si poate cumula indemnizatia de handicap cu salariul).

3. O persoana incadrata intr-un grad de invaliditate si-a pierdut total (gr. I sau II de invaliditate) sau partial (gr. III) capacitatea de munca.

4. Asadar chiar daca aveti un grad de handicap este posibil sa nu fiti incadrat intr-un grad de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala sadrian sadrian Buna ziua tuturor. Tocmai implinesc 50 de ani. Va rog sa-mi spuneti daca ma pot pensiona pe caz de boala daca: - sunt diagnosticat de 4 ani cu diabet ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate Andrei1993 Andrei1993 Buna ziua! Numele meu este Andrei, si am o intrebare si va rog frumos daca ma puteti ajuta.Am 24 de ani,am un handicap din nastere gr 2 accentuat(Nanism ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre pensia de invaliditate si cea de handicap? bobuonisei bobuonisei Stimati domni, Am o mare nelamurire. Va rog sa-mi explicati care este diferenta intre pensie de invaliditate si cea de handicap.Din cite stiu nu exista ... (vezi toată discuția)