avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de Invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de Invaliditate

Buna ziua!
Numele meu este Andrei, si am o intrebare si va rog frumos daca ma puteti ajuta.Am 24 de ani,am un handicap din nastere gr 2 accentuat(Nanism acondroplazic) si inca un handicap dobandit in timp(cifoza,cu deviatie de 45 grade,neoperabil) Am certificat de handicap permanet.In Aprilie 2017 Am depus dosarul pentru pensie de invaliditate,am primit raspuns negativ de la bucuresti,primind decizia prin posta cu decizia:Neincadrat,deoarece cica as avea capacitatea de munca pastrata,pe cand capacitatea mea de buna este de 25 %..,ulterior am pus contestatie la timisoara(Comisia de expertiza medicala) unde am fost personal intr-o comisie de 7 doctori..mau dezbracat acolo au vorbit ei intre ei,dupa care o doamna doctor imi spune flegmatic(sa ma duc la mare sa muncesc) i-am spus ca nu pot sta in picioare mult..ca ma dor oasele de la picioare,dar degeaba nu ma-u crezut..si mentionez ca am handicapul foarte vizibil...la 24 de ani am 1,38 cm inaltime,..,asa,am primit si decizia de la timisoara,acelas raspuns..ca am capacitatea de munca pastrata...nu inteleg,pe certificatul de incadrare in grad,specifica clar..Grad 2 accentuat,si pe decizia primita am handicap usor...va rog,daca depun o contestatie in tribunal,am sansa de a castiga?,cat dureaza un asemenea proces?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:49, 28 Iunie 2018
Handicapul nu se confundă cu invaliditatea. Sunt criterii diferite pentru încadrarea în grad de invaliditate VS. pentru încadrarea în grad de handicap.

Încadrarea într-un grad de handicap nu presupune automat și pierderea capacității de muncă.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare decizie medicala asupra capacitatii de munca grad iii(trei) lteseleanu lteseleanu Buna ziua, sotul meu este diagnosticat de 17 ani cu scleroza multipla. Afost in campul muncii pana in iunie 2013( are o vechime in munca de 31 de ani si varsta ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am și eu o întrebare. dacă sunt în șomaj și ... Petcu Marian Petcu Marian Bună ziua. Am și eu o întrebare. Dacă sunt în șomaj și am fost la comisia de evaluare medicala de unde am primit o decizie cu încadrarea în grad 2 ... (vezi toată discuția)
Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Flutur1977 Flutur1977 Buna ziua,am o nelamurire la care sper sa ma luminati,ajutati va rog!sant pensionat pe caz de boala cu gradul 2 nerevizuibil din anul 2014,doctorita de la ... (vezi toată discuția)