avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. Am și eu o întrebare. Dacă sunt în ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Am și eu o întrebare. Dacă sunt în șomaj și ...

Bună ziua. Am și eu o întrebare. Dacă sunt în șomaj și am fost la comisia de evaluare medicala de unde am primit o decizie cu încadrarea în grad 2 accentuat pe care am dus o la șomaj pentru a fi scos din evidenta, ce urmează sa fac în continuare sa pot ieși la pensie de invaliditate, fac un dosar sau se face trecerea automata la pensie? Mulțumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:41, 29 Octombrie 2023
La pensie de boală puteți ieși doar dacă sunteți bolnav, și datorită invalidității v-ați pierdut capacitatea de munca.

Doar COMISIA medicală de expertiză a capacității de muncă, se poate pronunța dacă vă încadrați într-un anume grad de invaliditate.

Completați dosarul cu actele medicale necesare, și depuneți-l la comisia de expertiză, să vă programeze pentru evaluarea medicală.
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2023
Dapix, utilizator
Petcu Marian a scris:

Dacă sunt în șomaj și am fost la comisia de evaluare medicala de unde am primit o decizie cu încadrarea în grad 2 accentuat, ce urmează sa fac în continuare sa pot ieși la pensie de invaliditate, fac un dosar sau se face trecerea automata la pensie?



Comisia de evaluare din cadrul DGASCP evaluează personele care au diferite dizabilități.
Dacă va încadrat în gradul accentuat de handicap, veți beneficia de drepturile reglementate de lege privind persoanele cu handicap.

Dar pentru pensie de invaliditate este o altă COMISIE, și n-au legătură una cu alta cele două comisii de expertiză.

Pentru pensie de boală trebuie să mergeți la cealaltă COMISIE care expertizează capacitatea de muncă, și aparține de CASA de PENSII.
Trebuie să depuneți un alt dosar cu toate documentele medicale, care să dovedească invaliditatea.
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am ... Mariorica1970 Mariorica1970 Buna seara! Sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am fost diagnosticata cu poliartita reumatoida std 1......fac tratament urat,am ... (vezi toată discuția)
Dosar respins pensie handicap Gabisandu1 Gabisandu1 Buna ziua. Mama mea are 55 de ani si este pensionata. A fost operata/protezata la ambele solduri. Medicul care a operat-o a indrumat-o sa aplice pentru pensie ... (vezi toată discuția)