avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate dumibog

Activitate dumibog

Răspuns la discuția Incheiere de sedinta
Au amanat a doua oara pronuntarea pe sesizarea CCR.
Răspuns la discuția Incheiere de sedinta
Va multumesc. Citez din raspunsul dumneavoastra:

Calea de atac indicata este pt incheierea pronuntata, insa este gresita in raport de prevederile legii CCR.

Tocmai din acest motiv am intrebat si eu. Daca mai amana inca odata pronuntarea pe sesizarea CCR trec 15 zile de la prima incheiere si sa nu se spuna apoi de ce nu am atacat-o pe prima tinind cont ca este gresit formulata.

Procesul e civil si stiu ca nu se mai suspenda pt. sesizarea CCR.
Stadiu: fond
Solutie: Amână pronunţarea asupra cererii de sesizare a Curţii Constituţionale.. Acordă termen pentru continuarea judecării cauzei la data de ...... Se atacă odată cu fondul. Pronunţată în şedinţă publică, azi,,,.

La ce se refera ca se ataca odata cu fondul ? la sesizare CCR ?
Legea de functionare a CCR e destul de clara in sensul ca se face recurs in 48 de ore si nu poate fi incadrata la incheieri preliminare.
In concluzie daca mai se mai amana pronuntarea odata trec 15 zile,
Declar apel impotriva incheierii inainte de pronuntare cu privire la sesizarea CCR sau astept pronuntarea.
Dezbaterile pe fond sint abia la inceput..

Cu stima




Punctul nr. 1 este evident.
referitor insa la punctele 2 si 3 mentionate de dumneavoastra va rog sa-mi spuneti mai clar, pe linga citarea art. , daca dupa repunerea pe rol care cod de procedura civila se aplica cel vechi sau cel nou.
Stimati Avocati,

Daca un proces este suspendat inainte de intrarea in vigoare la 1 septembrie a NCPC si repunerea pe rol se face dupa intrarea in vigoare a NCPC dupa care cod de procedura civila se va face judecarea cel vechi sau cel nou ?
Si apoi daca te lasa sa o depui cu o zi inainte prin fax pe motivul ca ajunge in timp util atunci de ce nu te lasa sa o depui la grefier inainte de a veni instanta in cazul in care apare o urgenta si nu mai poti astepta nici sa soliciti aminare si sa o depui atunci.
Răspuns la discuția Plingere la CEDO
Va salut d-le avocat Grigoriu.
Cu recursul ar fi bine dar din pacate daca nu se admite exceptia instanta cu artIcolul invocat IN EXCEPTIE poate declara actiunea ca inadmisibila.
Mai pot face recurs atunci ? Ar fi bine si asa sa pot ajunge la CEDO.
Răspuns la discuția Plingere la CEDO
Foarte Corect. Este exact ceea ce si doresc daca cumva CCR VA RESPINGE EXCEPTIA.
de aceea am numit-o cale de atac ca asi ajunge la acelasi rezultat ca si in cazul in care CCR ar admite exceptia. Sper sa o admita dar e bine sa stii ca mai si o a doua sansa.
Răspuns la discuția Plingere la CEDO
Multumesc pt. raspuns bine ca exista o cale de atac . CCR inca nu s-a pronuntat dar vroiam sa stiu ce pot face in caz ca nu o admite.Va promit ca va tin la curent cu evolutia si implicit cu prevederea despre care este vorba.
Răspuns la discuția Plingere la CEDO
Da dar tot conform Constitutiei dreptul UE are prioritate si atunci daca un articol de lege incalca drepturile omului dar cu toate acestea CCR nu admite exceptia de ce nu ai avea voie sa faci plingere. E o contradictie in termeni.