avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate livia19

Activitate livia19

Răspuns la discuția contribtii pensii pfa
inca o data va multumesc tare mult, sunteti singurul care m-ati lamurit...as mai avea o singura nelamurire, CASS-ul l-am achitat pe intreg anul in baza impunerii pe venitul declarat anticipat, venit pe care l-am depasit cu multisor, acum ce trebuie sa fac, o sa se recalculeze la anul sau trebuie sa merg din propria-mi initiativa la casa de asigurari?
va multumesc foarte mult pentru ajutor!
la somaj, suma declarata trebuie sa fie salariu minim pe ecomonie, sau se plateste procent din profitul realizat, in periaoda care spun ca e obligatorie, adica 01 iulie- 10 sept, cu ordonanta 58.multumesc mult!
va multumesc foarte mult, daca mi-ati putea spune si care este acea lege, sa pot dormi linistita, v-as ramane recunoscatoare!
am inteles la sanatate, insa la casa de pensii????????
Sunt in aceeasi situatie, numai ca am si un contract de 2 ore/zi/ 10 ore/saptamana la o firma cu care am un contract de asociere in participatiune si sincer nu stiu ce sa mai cred...tocmai am primit un raspuns de la cineva ca CAS se plateste procent din profit...ce sa mai cred, pana la urma?....se poate declara orice suma vrei sau nu??????? ....eu am declarat 80 lei si am platit 25 lei/luna...poate ma ajuta cineva avizat cu un raspuns corect.multumesc mult!
sunt PFA si am un contract de asociere in participatiune cu o firma, la care am si un contract de munca cu 2 ore pe zi/ 10 ore/saptamana si un salariu brut de 325 lei/ nelamurirea mea este daca contributiile pentru PFA in ceea ce priveste sanatatea si pensia, am achitat la valoarea minima de 80 lei, adica 25 lei/luna, venitul din aceasta asociere in participatiune este sa zicem 5000 lei/ luna, are vreo importanta ca am declarata la casa de pensii acea suma de 80 lei, as vrea sa stiu exact, sa nu am vreo problema sa trebuiasca sa platesc la profitul pe care-l am, profit pentru care platesc cei 16% impozit-

mai exact: are legatura suma pentru care eu platesc impozit din aceasta asociere si suma care o am declarata la cas si cass????
sunt PFA si am un contract de asociere in participatiune cu o firma, la care am si un contract de munca cu 2 ore pe zi/ 10 ore/saptamana si un salariu brut de 325 lei/ nelamurirea mea este daca contributiile pentru PFA in ceea ce priveste sanatatea si pensia, am achitat la valoarea minima de 80 lei, adica 25 lei/luna, venitul din aceasta asociere in participatiune este sa zicem 5000 lei/ luna, are vreo importanta ca am declarata la casa de pensii acea suma de 80 lei, as vrea sa stiu exact, sa nu am vreo problema sa trebuiasca sa platesc la profitul pe care-l am, profit pentru care platesc cei 16% impozit.:((:((
si inca ceva..somajul este sau nu obligatoriu, am citit cazuri pe acest forum cand s-au trezit cu plata din urma cu 5 ani si penalitati.:stunned:
multumesc mult celor care-mi vor raspunde.o zi buna va doresc!
Răspuns la discuția angajat si PFA
eu sunt PFA din luna aprilie a acestui an, se poate sa platesc retroactiv de la 01.04, pana la sf anului si incepand cu luna ianuarie sa fac un alt contract pe alta suma mai mare? de la firma unde sunt angajata se ia in calcul cotizatia de acolo, chiar daca am contract pe 2 ore/zi si in salariu de 400 lei? multumezsc!
Discuție angajat si PFA
buna ziua,

sunt angajata cu 2 ore/zi la o societate comerciala si tot cu aceeasi societate am un contract de asociere in participatiune, eu fiinfd PFA, as dori sa aflu pe declaratia dea sigurare de la casa nationala de pensii ce suma este recomandabila sa declar pentru a nu ma afecta pe viitor in cazul in care voi dori sa am un copil, si in cazul acesta cum se calculeaza venitul meu.multumesc mult!