avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa, contract de asociere in participatiune - ce taxe ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa, contract de asociere in participatiune - ce taxe platesc la stat?

sunt PFA si am un contract de asociere in participatiune cu o firma, la care am si un contract de munca cu 2 ore pe zi/ 10 ore/saptamana si un salariu brut de 325 lei/ nelamurirea mea este daca contributiile pentru PFA in ceea ce priveste sanatatea si pensia, am achitat la valoarea minima de 80 lei, adica 25 lei/luna, venitul din aceasta asociere in participatiune este sa zicem 5000 lei/ luna, are vreo importanta ca am declarata la casa de pensii acea suma de 80 lei, as vrea sa stiu exact, sa nu am vreo problema sa trebuiasca sa platesc la profitul pe care-l am, profit pentru care platesc cei 16% impozit.:((:((
si inca ceva..somajul este sau nu obligatoriu, am citit cazuri pe acest forum cand s-au trezit cu plata din urma cu 5 ani si penalitati.:stunned:
multumesc mult celor care-mi vor raspunde.o zi buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: livia19 , utilizator 23:21, 10 Noiembrie 2010
Pentru fiecare institutie in parte trebuie sa faceti un contract cu ei, iar somajul a devenit voluntar, daca doriti sau nu. La pensie va trebui sa faceti o recalculare si sa da-ti procentul cuvenit.
sunt PFA si am un contract de asociere in participatiune cu o firma, la care am si un contract de munca cu 2 ore pe zi/ 10 ore/saptamana si un salariu brut de 325 lei/ nelamurirea mea este daca contributiile pentru PFA in ceea ce priveste sanatatea si pensia, am achitat la valoarea minima de 80 lei, adica 25 lei/luna, venitul din aceasta asociere in participatiune este sa zicem 5000 lei/ luna, are vreo importanta ca am declarata la casa de pensii acea suma de 80 lei, as vrea sa stiu exact, sa nu am vreo problema sa trebuiasca sa platesc la profitul pe care-l am, profit pentru care platesc cei 16% impozit-

mai exact: are legatura suma pentru care eu platesc impozit din aceasta asociere si suma care o am declarata la cas si cass????
are importanta caci acum anaf le da toate datele casei de asigurari de sanatate ,buneinteles daca ai declaratii la anaf pt acea suma vei plati si 6,5%contributie cas
am inteles la sanatate, insa la casa de pensii????????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribtii pensii pfa ambrus_aniko ambrus_aniko ce contributie de pensii trebuie sa plateasca obligatoriu o persoana fizica autorizata daca nu este si salariat cu norma intreaga? (vezi toată discuția)
Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)
Contributie pensie pfa lianapicu lianapicu Am deschis un PFA in decembrie 2012 si fiind angajata nu am platit contributia la pensii. Acum de la 1 noiembrie nu mai am loc de munca si nu beneficiez de ... (vezi toată discuția)