sunt angajata cu 2 ore/zi la o societate comerciala si tot cu aceeasi societate am un contract de asociere in participatiune, eu fiinfd PFA, as dori sa aflu pe declaratia dea sigurare de la casa nationala de pensii ce suma este recomandabila sa declar pentru a nu ma afecta pe viitor in cazul in care voi dori sa am un copil, si in cazul acesta cum se calculeaza venitul meu.multumesc mult!
Pentru ca discutam astazi ( deoarece in perioada 01 iulie -10 sept OUG 58 /2010 aducea niste modificari ), dvs puteti declara si incheia la Casa de pensii contract de asigurari sociale pe o suma pe care doriti dvs. Daca doriti sa platiti ( si implicit sa primiti mai mult cand veti avea un copil ) incheiati un contract mai mare , daca nu .... mai mic .
eu sunt PFA din luna aprilie a acestui an, se poate sa platesc retroactiv de la 01.04, pana la sf anului si incepand cu luna ianuarie sa fac un alt contract pe alta suma mai mare? de la firma unde sunt angajata se ia in calcul cotizatia de acolo, chiar daca am contract pe 2 ore/zi si in salariu de 400 lei? multumezsc!