avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... angajat si PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

angajat si PFA

buna ziua,

sunt angajata cu 2 ore/zi la o societate comerciala si tot cu aceeasi societate am un contract de asociere in participatiune, eu fiinfd PFA, as dori sa aflu pe declaratia dea sigurare de la casa nationala de pensii ce suma este recomandabila sa declar pentru a nu ma afecta pe viitor in cazul in care voi dori sa am un copil, si in cazul acesta cum se calculeaza venitul meu.multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: livia19 , utilizator 14:22, 4 Noiembrie 2010
Pentru ca discutam astazi ( deoarece in perioada 01 iulie -10 sept OUG 58 /2010 aducea niste modificari ), dvs puteti declara si incheia la Casa de pensii contract de asigurari sociale pe o suma pe care doriti dvs. Daca doriti sa platiti ( si implicit sa primiti mai mult cand veti avea un copil ) incheiati un contract mai mare , daca nu .... mai mic .
eu sunt PFA din luna aprilie a acestui an, se poate sa platesc retroactiv de la 01.04, pana la sf anului si incepand cu luna ianuarie sa fac un alt contract pe alta suma mai mare? de la firma unde sunt angajata se ia in calcul cotizatia de acolo, chiar daca am contract pe 2 ore/zi si in salariu de 400 lei? multumezsc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, contract de asociere in participatiune - ce taxe platesc la stat? livia19 livia19 sunt PFA si am un contract de asociere in participatiune cu o firma, la care am si un contract de munca cu 2 ore pe zi/ 10 ore/saptamana si un salariu brut de ... (vezi toată discuția)
Contribtii pensii pfa ambrus_aniko ambrus_aniko ce contributie de pensii trebuie sa plateasca obligatoriu o persoana fizica autorizata daca nu este si salariat cu norma intreaga? (vezi toată discuția)
Plata contributii individuale cf uog 58/2010 dianna dianna BUNA ZIUA, SUNT PERSOANA FIZICA NEAUTORIZATA SI NU AM CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA CU NICI O PERSOANA JURIDICA. AM CONTRACT DE ASIGURARE CU ING ASIGURARI DE ... (vezi toată discuția)