avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate ralucag

Activitate ralucag

Pana la urma care este termenul in care trebuie declarate la ITM un nou contract de munca? Cf legii 4003/2005, acest termen este de cinci zile. Stiti de vreo revenire asupra acestui termen, pt ca un inspector de la ITM mi-a spus de 20 de zile, adica termenul vechi. Va rog sa ma lamuriti, daca stie cineva exact. Acelasi termen este si pt declararea incetarii unui contract de munca?
Multumesc anticipat!
Va rog sa-mi spuneti si mie ce impozite si taxe trebuie platite pentru un contract de cesiune a drepturilor de autor. Care sunt cotele si unde se plateste fiecare? Cum trebuie procedat?
Este adevarat ca cel care isi cedeaza drepturile de autor este obligat sa inregistreze contractul la administratia financiara? (ma refer inainte de a trimite declaratia pentru impozitul pe venitul global aferent anului precedent)
Multumesc!
Am cateva nelamuriri legate de contractul de cesiune a drepturilor de autor. Va rog, in masura in care puteti, sa-mi dati niste raspunsuri. Iata care ar fi aceste aspecte:
- O persoana care lucreaza pentru o firma de webdesign, realizand site-uri, soft-uri etc, fara a avea o diploma care sa ateste studii de specialitate poate incheia cu firma respectiva un contract de cesiune a drepturilor de autor? Se poate inscrie in aceasta categorie?
- Sa luam in calcul un raspuns afirmativ (pentru ca oricum ma intereseaza), ce contributii trebuie platite la stat si care sunt cotele? Cine plateste, cedentul sau beneficiarul?
- In cazul in care persoana respectiva are si un contract de munca pe alta firma, se pastreaza toate cotizatiile acelea pentru contractul de drepturi de autor?

Cu multumiri,
Raluca G.