Din cate am inteles conform Noului Cod Penal este posibila inlocuirea pedepsei cu suspendare cu amenda administrativa daca indeplinesti niste criterii, cum ar fi, nu ai mai avut antecedente penale, ai mers pe recunoastere indealungul procesului, etc.
Intrebarea mea este, stie cineva articolul exact sau cine m-a informat, m-a informat gresit ?
Poate beneficia cineva in cazul in care a facut accident fara daune materiale si fara persoane vatamate, dar cu o alcoolemie peste 0,8 ?
Cred ca o sa se amane foarte mult treaba asta si o sa stau un timp foarte lung fara permis pana voi ajunge la tribunal si se va clarifica situatia. Va multumesc
alta localitate. Nu ramane de facut decat sa fac o cerere catre comandant pentru a se lua masuri impotriva agentului si a situatiei date, daca nu ... o sa fiu informat verbal sau prin posta daca ajung sau nu la tribunal ?
Este normal ca ptr. retinerea permisului sa nu imi fi dat decat o dovada in care scrie alcolemie 0.68, conducand autovehiculul pe strada x, dosar penal ? fara nici un P.V si fara a ma instiinta ce urmeaza ?
Nu am circulat dupa ce am baut alcool. Dar gasindu`ma baut in parcare, in interiorul autovehiculului au hotarat totusi sa ma puna sa suflu in etilotest si sa ma duca la spital ptr. probele biologice. Acesta mi se pare un mare abuz din partea lor si voi face o cerere catre comandant urmata de o actionare in judecata. Totusi este cuvantul meu impotriva cuvantului lor, daca dansii vor zice ca m-au vazut circuland cu acel autovehicul, eu avand martori care contesta acest fapt, voi avea castig de cauza ? Se poate obtine certificat de grefa in situatia mea ? Va Multumesc .
Am martori care erau cu mine in masina si langa masina care pot confirma ca eu stationam de mult timp in parcare in momentul in care domnii agenti au venit solicitandu`mi permisul de conducere si actele masinii , eu intrebandu`i daca m-au filmat sau mi-au facut vre o poza conducand acel autovehicul pe drumuri publice, raspunzandu`mi negativ. As putea obtine un certificat de grefa, recuperandu`mi permisul pana la terminarea procesului ? Analizand toate faptele nu vad cum orice judecatorie le-ar putea da castig de cauza, ei neputand face dovada ca eu eram in mers sau ca am fost. Va multumesc foarte mult ptr. raspunsul promp.
da mi s-au luat probe biologice. Dar este normal dat fiind faptul ca doar stateam in masina , nu circulam, sa mi se ceara actele masinii si ale mele, sa suflu in aparatul etilotesc si sa merg la spital ptr. a imi lua probe biologice ? Eu nefiind oprit de echipajul de politie in mers. O contestatie cum as putea face, neavand nici un P.V, doar dovada de retinere a permisului fara drept de circulatie.Am vre o sansa la contestatie ? Multumesc anticipat