avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Activitate cristianepezapada

Activitate cristianepezapada

Am avut o relație de 5 ani de concubinaj cu un bărbat. Avem împreună o fetiță de 3 ani. Doresc încheierea relației, tatăl fiicei nu, dar asta e o altă problemă.

Nu îmi doresc custodie absolută dar la vârsta ei nu cred că e posibilă o custodie comună (50% din timp la mine, 50% din timp la el), și o separare clară a responsabilităților și drepturilor ficăruia dintre noi, astfel încât să nu fie un motiv de șantaj pentru el pe viitor. Sunt destul de flexibilă, în sensul că nu am pretenții la alocație alimentară și în nici un caz nu vreau să separ copilul de tată. Dar iau în considerare să locuiesc pe viitor în alt oraș, ceea ce ar face dificile întâlnirile între copil și tată.

Aș vrea și să evit, dacă există vreo soluție, toată procedura pe care o implică disputarea custodiei în tribunal. Există vreo soluție în acest sens?
In luna ianuarie a acestui an am incheiat un contract pe drepturi de autor cu valabilitate doar de o luna pentru niste materiale vizuale. In contract, din cauza unor neintelegeri, se stipuleaza ca "cedentul are calitatea de angajat cu contract de munca", eu fiind cedentul. Mentionez ca a fost o neintelegere, eu fiind angajata dar tot pe un contract pe drepturi de autor la o alta firma.
Firma cu care am incheiat contractul pt materialele vizuale a platit impozit de 16% pt mine.
La CASS nu s-au platit contributii si nici la pensii.
Ce risc in acest moment si ce ar trebui sa fac? :(
Multumesc pt lamuriri.
Am fost acum doua zile ca sa imi inregistrez contractul la ANAF. Am completat formularul 020 etc. si mi-am inregistrat contractul. Toate bune si frumoase pana la declaratia 220.
Toate functionarele mi-au raspuns ca nu se depune 220 pentru drepturi de autor doar 200 pt anul precedent si ca ma asteapta la anul. :|

Doamna de la CASMB ma asteapta cu copie dupa declaratia 220. Nu inteleg ce trebuie sa fac.
Multumesc pt raspuns!
Sunt platita pe drepturi de autor ca persoana fizica dar NU PFA, din 2011.
In urma demersurilor de a primi concediu prenatal din aprilie 2014, am primit de la CASMB o lista de documente pe care trebuie sa le aduc. Printre ele e si declaratia 220 pt anul 2014 pe care am inteles ca trebuie sa o inregistrez la ANAF.

E nevoie de asa ceva chiar daca nu sunt PFA? sau trebuie sa ma duc sa verific daca nu cumva a inteles gresit doamna de la CASMB?

De asemenea, mentionez ca inregistrez venituri din 2 contracte diferite. Trebuie cate o declaratie pt fiecare?