avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate evita disputarea custodiei în tribunal?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate evita disputarea custodiei în tribunal?

Am avut o relație de 5 ani de concubinaj cu un bărbat. Avem împreună o fetiță de 3 ani. Doresc încheierea relației, tatăl fiicei nu, dar asta e o altă problemă.

Nu îmi doresc custodie absolută dar la vârsta ei nu cred că e posibilă o custodie comună (50% din timp la mine, 50% din timp la el), și o separare clară a responsabilităților și drepturilor ficăruia dintre noi, astfel încât să nu fie un motiv de șantaj pentru el pe viitor. Sunt destul de flexibilă, în sensul că nu am pretenții la alocație alimentară și în nici un caz nu vreau să separ copilul de tată. Dar iau în considerare să locuiesc pe viitor în alt oraș, ceea ce ar face dificile întâlnirile între copil și tată.

Aș vrea și să evit, dacă există vreo soluție, toată procedura pe care o implică disputarea custodiei în tribunal. Există vreo soluție în acest sens?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:32, 22 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Custodie comuna nu inseamna ca minora va sta jumatate din timp la un parinte, jumatate la celalalt. Domiciliul copilului va fi stabilit la un parinte, celuilalt stabilindu-i se un program de vizitare/ preluare a fetitei.
Avand in vedere faptul ca tatal nu este de acord cu despartirea, probabil va va face oarece probleme si in legatura cu modul de exercitare a autoritatii parintesti- sinfgura solutie este instanta
Se poate stabili domiciliul minorei la dvs si exercitarea autoritatii parintesti in comun (sau custodia cum este folosit termenul eronat),insemnand ca ambii parinti i-au in comun deciziile privind cresterea,educatia.minorei si nu astfel cum credeti dvs ca se ,,partajeaza'' minora 50 si 50.Succes.Puteti incerca o mediere sau o tranzactie in instanta.
Ultima modificare: Luni, 21 August 2017
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Contactati un avocat intai sa va informati. Eventual mai multi, sa ascultati mai multe opinii.

Daca faceti un acord, ajungeti in instanta numai ca instanta sa il consfinteasca. Altfel, puteti lasa lucrurile asa, oricum si azi tot in comun exercitati autoritatea parinteasca, nu e unica in niciun fel. Depinde ce doriti exact.
Va recomand totusi ca intai sa va informati bine si eventual sa negociati cu el.

Pensia de intretinere ar trebui stabilita de instanta. Totusi, atata timp cat nu aveti pretentii concrete, ea poate fi stabilita in natura sau in diferite moduri flexibile. In privinta oraselor, pentru mutarea dv. in alt oras unde vizitele s-ar desfasura foarte greu, v-ar trebui acordul celuilalt parinbte. De aceea, inca odata, negociati. O relatie buna post despartire se poate mentine mult timp si va asigura mai multa liniste, mai putini avocati implicati in viitor, mai multa maleabilitate eventual si din partea cealalta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Renuntare la custodie Patrycya86 Patrycya86 Bună seară, as dori sa va întreb eu cu fostul meu prieten avem o fetiță de 2 ani și 3 luni ...Și anul trecut ne-am despărțit. ..fetitA are numele lui ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna pop_maria pop_maria fostul prieten cere custodie comuna si domiciliul copilului sa ramana la mama asa cum a fost stabilit.........are deja un program de vizitare stabilit si ... (vezi toată discuția)