Urmează să nasc și între timp m am despărțit de tatăl copilului , care nu este român . Nu doresc să l trec pe certificatul de naștere și nici nu am pretenție la ceva din partea lui . El este intr o altă relație doar ca dorește copilul . Poate solicita test de paternitate în urma căruia să obțină și drepturi la copil ?
Daca pe certificat la rubrica Tata nu apere nicio persoana, copilul poate fi recunoscut prin declaratie data in fata starii civile.
Odata cu recunoasterea si stabilirea fiiatiei fata de tata, vin atat drepturi cat si obligatii - de a plati pensie de intretinere, de a isi vizita minorul, custodia urmand a fi comuna (regula in legislatia noastra).
Daca pe viitor se va dovedi dezinteresat de cresterea si educarea copilului, nu va contribui la cheltuieli ori se va lua greu sau cu intarziere legatura cu acesta se poate solicita in instanta o exercitare exclusiva a autoritatii parintesti.
Test adn
Lilylili
Buna seara!am un copil din relatia anterioara ,care este pe numele meu ,nu l a recunoscut tatal .Si as dori sa stiu daca, il pot da in judecata doar sa faca ... (vezi toată discuția)