avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua ! Am și eu o nelămurire Urmează să nasc ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua ! Am și eu o nelămurire Urmează să nasc și între ...

Bună ziua ! Am și eu o nelămurire

Urmează să nasc și între timp m am despărțit de tatăl copilului , care nu este român . Nu doresc să l trec pe certificatul de naștere și nici nu am pretenție la ceva din partea lui . El este intr o altă relație doar ca dorește copilul . Poate solicita test de paternitate în urma căruia să obțină și drepturi la copil ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:29, 23 Noiembrie 2024
Il poate recunoaste, da și poate obține și drepturi, dar va avea și obligații.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator
Daca pe certificat la rubrica Tata nu apere nicio persoana, copilul poate fi recunoscut prin declaratie data in fata starii civile.

Odata cu recunoasterea si stabilirea fiiatiei fata de tata, vin atat drepturi cat si obligatii - de a plati pensie de intretinere, de a isi vizita minorul, custodia urmand a fi comuna (regula in legislatia noastra).

Daca pe viitor se va dovedi dezinteresat de cresterea si educarea copilului, nu va contribui la cheltuieli ori se va lua greu sau cu intarziere legatura cu acesta se poate solicita in instanta o exercitare exclusiva a autoritatii parintesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil din concubinaj nedorit inițial de tata. cum rezolv problema asta? mariana11111 mariana11111 Buna ziua, In urma cu 2 ani, dupa o relatie de aproape 6 luni am ramas insarcinata. Cand eram insarcinata in 3 luni respectivul a hotarat ca lui nu ii ... (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)
Test adn Lilylili Lilylili Buna seara!am un copil din relatia anterioara ,care este pe numele meu ,nu l a recunoscut tatal .Si as dori sa stiu daca, il pot da in judecata doar sa faca ... (vezi toată discuția)