avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia 220 chiar daca nu sunt PFA?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia 220 chiar daca nu sunt PFA?

Sunt platita pe drepturi de autor ca persoana fizica dar NU PFA, din 2011.
In urma demersurilor de a primi concediu prenatal din aprilie 2014, am primit de la CASMB o lista de documente pe care trebuie sa le aduc. Printre ele e si declaratia 220 pt anul 2014 pe care am inteles ca trebuie sa o inregistrez la ANAF.

E nevoie de asa ceva chiar daca nu sunt PFA? sau trebuie sa ma duc sa verific daca nu cumva a inteles gresit doamna de la CASMB?

De asemenea, mentionez ca inregistrez venituri din 2 contracte diferite. Trebuie cate o declaratie pt fiecare?



Cel mai recent răspuns: cristianepezapada , utilizator 18:01, 5 Martie 2014
In maxim 30 de zile de la semnarea contractului pe drepturi de autor trebuie inregistrat la finante si atunci completati si D220 cu venitul estimat pe acest contract.
Multumesc pt raspuns!
D 220 nu se depune pe pfa. Nu este o declaratie specifica PFA ului.
Este o declaratie specifica persoanelor fizice. Ea se depune pe CNP ul persoanei . Nu se stampileaza ( nu are loc de stampila)
Multumesc pt lamuriri.
Am fost acum doua zile ca sa imi inregistrez contractul la ANAF. Am completat formularul 020 etc. si mi-am inregistrat contractul. Toate bune si frumoase pana la declaratia 220.
Toate functionarele mi-au raspuns ca nu se depune 220 pentru drepturi de autor doar 200 pt anul precedent si ca ma asteapta la anul. :|

Doamna de la CASMB ma asteapta cu copie dupa declaratia 220. Nu inteleg ce trebuie sa fac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa declarații d220, d600 nedepuse la timp GhitaB27 GhitaB27 Bună dimineața! Sunt PFA din octombrie 2013. Nu am plătit contabil și se pare că singur nu mi-a ieșit deloc bine. Am aflat de pe ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa invatacel invatacel Buna ziua, dupa cateva zile de drumuri, in care primesc de la 3 administratii 3 raspunsuri diferite, pun intrebarea si aici Am infiintat un pfa in aprilie ... (vezi toată discuția)