avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributii PFA cu retinere la sursa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributii PFA cu retinere la sursa

Buna ziua

Mi-am deschis pfa in urma cu aprox o luna de zile....este un contract de servicii...cu retinere la sursa(10%), am depus formularul 020....intrebarea mea este: care sunt obligatiile mele de plata..., iar plata pt asig de sanatate cum se calculeaza....din moment ce eu nu am estimat nimic pt anul 2012?
Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 15:37, 28 Noiembrie 2011
1.Trebuie sa depuneti D220-sa achitati anticipat in contul imp pe venit -aceste plati sunt stabilite prin decizie de plati anticipate emisa de organul fiscal si trebuie achitate in 4 transe , pina la 15 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru(art.82 lin3 CF)
2.Pina in mai anul urmator treb sa depuneti D200 prin care declarati suma veniturilor-chelt deductiblie aferente acestor venituri ,astfel stabilindu-se venitul net anual impozabil efectiv realizat si declarat pentru care trebuie sa achitati in termen de 60 zile de la comunicare direfentele de impozit (art.84 alin8 CF)
3.Se va achita si contributia la asig soc de sanatate calculata pe baza cotei de 5,5% asupra venitului net impozabil care trebuie achitata trimestrial (art.257 alin2 lit b , alin 3 si alin5 din L 95/2006)-in cursul anului cass se det tinind cont de venitul net anual estimat declarat prin D220 care se achita pina la 15 a ultimei luni din fiecare trimestru , diferenta o veti achita conf deciziei de impunere anuala in termen de 60 de zile de la data comunicarii dupa ce veti depune D200
Inspectorul de la administratie, mi-a spus decat de acel formular 020 ca trebuie sa-l depun.....acum, depun si F220, unde trebuie sa trec venitul estimativ?? va rog sa-mi acceptati scuzele, dar eu nu mai inteleg care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez....multumesc din suflet pt raspunsurile dvs.
Drepturi de proprietate intelectuală?

Este vorba veniturile din valorificarea sub orice formă a drepturilor de proprietate intelectuală. Ele provin din brevete de invenţie, desene şi modele, mostre, mărci de fabrică şi de comerţ, procedee tehnice, know-how, din drepturi de autor (scriitor, pictor, cercetător etc.).

Obligaţii privind declararea:

În 30 zile de la începerea activităţii, depuneţi Declaraţia de înregistrare Formular 020 .

Până pe 25 mai depuneţi Declaraţia privind veniturile realizate în România Formularul 200. Până atunci, solicitaţi plătitorului de venit să vă dea o adeverinţă, pentru a şti cât v-a reţinut ca plată anticipată în contul impozitului anual.

Comerţ, meserie?

Sunt veniturile realizate din comerţ de către persoane fizice sau de asocieri fără personalitate juridică, din prestări de servicii, sau cele obţinute din practicarea unei meserii. De exemplu: activităţi de producţie, de reparaţii; cumpărături făcute în scopul vânzării; organizarea de spectacole; intermediar de tranzacţii comerciale cum ar fi: contract de comision, de mandat, de reprezentare, de agent de asigurare... ; vânzarea în regim de consignaţie a bunurilor cumpărate în scopul revânzării sau produse pentru a fi comercializate; activităţi de editare, imprimerie, multiplicare; transport.

Obligaţii privind declararea:

În 15 zile de la începerea activităţii depuneţi Declaraţia de înregistrare Formular 070 la unitatea fiscală de care aparţineţi, precum şi Formularul 220, în care treceţi venitul pe care-l estimaţi că-l veţi obţine. Dacă aţi optat pentru impunerea în sistem real, adică pe baza datelor contabile, acest formular se depune până în ultima zi din ianuarie. Fac excepţie de la depunerea formularului 220 situaţiile în care impozitul se reţine de către plătitor.

Până pe 25 mai depuneţi Declaraţia privind veniturile realizate în România Formularul 200. Depuneţi şi Declaraţia privind venitul estimat Formular 220, dacă în anul anterior aţi avut pierderi sau apreciaţi că veţi avea venituri care diferă cu cel puţin 20% faţă de anul anterior.

Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza venitul estimat pentru d220? analici analici Buna ziua va rog sa imi spuneti cum se calculeaza venitul estimat pentru declaratia D220 (vezi toată discuția)
Declaratii anaf pentru pfa BogdanEnache BogdanEnache Buna ziua! Saptamana aceasta am infiintat un PFA si am trecut si pe la ANAF pentru a depune declaratiile necesare. Acolo mi s-a spus ca daca doar ce am ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 trebuie depusa sau nu? sub_bass2002 sub_bass2002 Buna . Am o intreprindere individuala si nu stiu ca trebuie sa depun declaratia 220 pana la 31 ianuarie 20102 sau nu. Va rog ajutati (vezi toată discuția)