avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Activitate dumitru daniel

Activitate dumitru daniel

Răspuns la discuția postnatal
Vă mulțumesc mult pentru răspuns.

Vă doresc o zi frumoasă în continuare!
Discuție postnatal
Bună ziua, sora mea este căsătorită și are un copil. Ajutorul postnatal este pe numele soțului, care a fost angajat până de curând. (Sora mea nu a lucrat.)

Dat fiind că el consumă constant băuturi alcoolice, sora mea este decisă să divorțeze..

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru ca ajutorul postnatal să revină mamei?
Ce alte măsuri se pot lua, în acest caz?

Mulțumim.
ok.. Dețin bunuri - spre exemplu laptopul de pe care scriu acum..DAR nu am documente de proprietate asupra lor (facturi etc). Spre exemplu, cu acest laptop am făcut un schimb de bunuri.

Îmi pot executa inclusiv aceste bunuri? Sau doar pe cele pentru care dețin documente de proprietate/achiziție? (Adică, ce se poate întâmpla - vin peste mine, în casă, și pur și simplu îmi ridică bunurile?!)

Cât despre reținerile din salariu, este mai mult decât ok - oricum aveam de gând să plătesc cel puțin 350 de lei pe lună - e o ratăpe care mi-o poate permite actualul venit.

Vă mulțumesc.
Bună ziua. Am următoarea problemă:
având un credit de nevoi personale, nu am reușit să achit un număr de rate - ci am plătit când bugetul mi-a permis. Astfel, creditul meu a fost transferat la o firmă de recuperare.
Am contactat banca, și mi-au spus că, în noua situație, trebuie să plătesc creditul restant (aprox 24000 lei) în rate de câte 600 lei pe lună.
Or, la un salariu de 1000 (o mie) de lei NU pot achita această sumă.

Întrebarea este CE îmi pot face recuperatorii - având în vedere că nu dețin proprietăți etc, ci doar obțin venituri salariale.

În cazul în care îmi vor face poprire pe salariu, care este cuantumul maxim al acesteia?

O treime, sau jumătate din salariul net? - am găsit ambele variante pe internet..

Cum ar trebui să procedez - altfel decât cum vor ei - adică să plătesc 600 de lei lunar?

Vă mulțumesc
și vă doresc o zi frumoasă în continuare.
Răspuns la discuția împrumut între persoane fizice
6% pe lună?

mulțumesc

și o zi excelentă!

cu stimă,

dumitru daniel
Răspuns la discuția împrumut între persoane fizice
Vă mulțumesc mult pentru promptitudine!
Precizez că nu ar fi vorba de sume mari de bani, ci de sume mici - câteva sute de lei, etc.

Pentru valori mai mici nu cred că este necesar un contract.

În cazul în care nu apelez la notar, pot să accept gaj din partea celui care împrumută?

Pe ce bază legală pot face împrumutul (se acceptă chitanță etc) și cum specific garantarea cu un obiect depus drept gaj?

Vă mulțumesc.
Bună ziua.
Vă solicit sfatul autorizat cu privire la următoarea chestiune:

Care sunt condițiile în care pot împrumuta, cu o sumă de bani, ca persoană fizică, pe o altă persoană fizică?
1. Pentru a fi sigur că respectiva persoană îmi va înapoia suma datorată la data scadentă, POT solicita ca aceasta să depună un obiect drept gaj? Dacă da, vă rog detaliați..
2. Pot solicita o dobândă, pentru împrumutul respectiv? Citeam pe internet, în mai multe locuri, ceva despre ”dobânda legală”, dar nu am găsit nicăieri ceva clar, și care este cuantumul acesteia (un procent, sau modalitatea concretă de calcul).
3. Dacă aveți alte detalii, vă rog să le descrieți.

Vă mulțumesc.

Cu stimă,
Dumitru Daniel, Piatra Neamț