Buna ziua,
Puteti sa-mi spuneti va rog,care este stagiul minim de cotizare,pentru o persoana(femeie),in varsta de 63 de ani si 9 luni,nascuta la data de 30.11.1949,pentru a se putea pensiona?
Va multumesc anticipat.
Buna seara,
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile dumneavoastra.Voi solicita in scris sa-mi fie eliberata o copie a ccm la nivel de unitate poate in felul acesta se va rezolva sper,pentru ca prin solicitarea verbala nici de la itm nici de la angajator n-am reusit sa o obtin.
Inca o data va multumesc foarte mult.
Va doresc o seara buna.
Buna seara,
Am o problema si nu stiu cum as putea sa o rezolv,va multumesc foarte mult daca ma puteti ajuta.
Dupa terminarea concediului pentru crestarea copilului de 2 ani am fost concediata conform art.65 alin.1 din Codul muncii.
Firma la care am lucrat are peste 21 de angajati,deci conform legii,daca nu gresesc ar trebui sa existe un CCM la nivel de unitate.
Eu doresc sa depun o cerere de acordare a salariilor compensatorii in care vreau sa cer exact numarul de salarii compensatorii la care am dreptul conform CCM la nivel de unitate,daca este prevazut un numar de salarii.
Aici intervine problema.Nu am reusit sa obtin o copie a CCM la nivel de unitate,inspectorul de serviciu de la ITM cu care am discutat telefonic mi-a comunicat ca itm-ul nu are dreptul sa-mi puna la dispozitie o copie a acestui contract,cei din conducerea firmei la care am lucrat exact cum ma asteptam au spus ca nici nu au auzit de acordarea unor plati compensatorii in caz de concediere,de punerea la dispozitie a contractului colectiv de munca nici nu mai vorbesc...
Exista oare vreun articol de lege care sa oblige Itm-ul sau angajatorul sa-mi puna la dispozitie acest contract,sa ma lamuresc la cate salarii am dreptul sau nu,pentru ca nu as vrea sa renunt la acest drept?
Va multumesc foarte mult anticipat.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Puteti sa-mi spuneti va rog unde este inregistrat CCM la nivel de unitate, pentru a putea obtine o copie,sigur daca exista un asemenea contract la nivel de unitate?
Cererea pentru acordarea salariului compensator cand ar trebui sa fie depusa,si in situatia in care angajatorul refuza acordarea salariului compensator, ce se mai poate face pentru a reusi totusi sa-l obtin?
Va multumesc anticipat.
Buna seara,
Va rog foarte mult daca ma puteti ajuta,am cateva nelamuriri.
Dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului de doi ani a urmat perioada de preaviz, urmand sa se incheie in curand si apoi desfacerea contractului meu de munca pe motive ce nu tin de natura angajatului,ci prin desfiintarea postului.
Cum pot sa stiu sigur la cate salarii compensatorii am dreptul,sigur daca este prevazut in lege acest drept,angajatorul in mod sigur nu va dori sa-mi spuna daca daca beneficiez de unul sau eventual doua salarii compensatorii.
O ultima intrebare: nu stiu in ce ramura de activitate se incadreaza firma la care am lucrat,mentionez ca firma se ocupa cu consultanta in afaceri.
Multumesc anticipat.
Buna seara. Am fost angajata in anul 2006 in baza unui contract individual de munca.
La terminarea concediului de crestere al copilului la data de 14.11.2010 doresc sa ma intorc la locul de munca.
Angajatorul mi-a comunicat refuzul de angajare,doar maxim o luna dupa care urmeaza suspendarea postului meu si desfacerea contractului de munca.
Angajatorul este obligat prin lege sa accepte revenirea mea la locul de munca,daca nu atunci am dreptul potrivit legii la acordarea unuia sau mai multor salarii compensatorii in situatia acordarii ajutorului de somaj?
Va multumesc anticipat.