Buna seara. Am fost angajata in anul 2006 in baza unui contract individual de munca.
La terminarea concediului de crestere al copilului la data de 14.11.2010 doresc sa ma intorc la locul de munca.
Angajatorul mi-a comunicat refuzul de angajare,doar maxim o luna dupa care urmeaza suspendarea postului meu si desfacerea contractului de munca.
Angajatorul este obligat prin lege sa accepte revenirea mea la locul de munca,daca nu atunci am dreptul potrivit legii la acordarea unuia sau mai multor salarii compensatorii in situatia acordarii ajutorului de somaj?
Va multumesc anticipat.
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
In cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului, beneficiati de măsuri active de combatere a şomajului şi puteti beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.