avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire la locul de munca dupa terminarea ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire la locul de munca dupa terminarea ccc

Buna seara. Am fost angajata in anul 2006 in baza unui contract individual de munca.
La terminarea concediului de crestere al copilului la data de 14.11.2010 doresc sa ma intorc la locul de munca.
Angajatorul mi-a comunicat refuzul de angajare,doar maxim o luna dupa care urmeaza suspendarea postului meu si desfacerea contractului de munca.
Angajatorul este obligat prin lege sa accepte revenirea mea la locul de munca,daca nu atunci am dreptul potrivit legii la acordarea unuia sau mai multor salarii compensatorii in situatia acordarii ajutorului de somaj?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 1 Noiembrie 2010
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

In cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului, beneficiati de măsuri active de combatere a şomajului şi puteti beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare dupa cic ada_73 ada_73 Avand in vedere ca in ianuarie 2012 mi se termina CIC si ca de la fostul loc de munca mi se transmite ca ,,postul meu a fost ocupat'', as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamicilor care se intorc la munca danyda8 danyda8 am nevoie de un sfat, sunt in concediul de maternitate ( cel de 126 dupa nastere) dupa terminarea lui doresc sa ma intorc la munca, am discutat cu angajatorul ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate ADELA STROE ADELA STROE daca o angajata se intoarce din concediul de crestere a copilului societatea este obligata sa o angajeze sau o poate trimite in somaj? fara sa o angajeze nici ... (vezi toată discuția)