avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de maternitate

daca o angajata se intoarce din concediul de crestere a copilului societatea este obligata sa o angajeze sau o poate trimite in somaj?
fara sa o angajeze nici macar o zi??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 25 Martie 2011
din pacate dupa noua lege pot face ce doresc ei. dar inca nu s-a votat codul muncii care pe undeva prevede ceva legat de asta dar mai dureaza aprox o luna pana vor face exclusi ce vor ei cu noi. ....sunt dezolata de tara in care am ajuns sa traim
Persoana aflata in concediu de crestere copil este in continuare salariata a societatii, nu se pune problema sa fie angajata din nou. Contractul de munca este suspendat pe perioada concediului pentru crestere copil, urmand ca la incetarea perioadei aferente concediului, salariata sa-si reia activitatea sau sa solicite incetarea raportului de munca.
ADELA STROE a scris:

daca o angajata se intoarce din concediul de crestere a copilului societatea este obligata sa o angajeze sau o poate trimite in somaj?
fara sa o angajeze nici macar o zi??

La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Dupa revenirea din CCC , angajatorul poate dispune concedierea pentru desfiintarea postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post desfiintat in timp ce sunt in concediu crestere copil paleolog paleolog Salut! Ma pot intoarce la acelasi loc de munca, dupa ce se termina concediul de crestere copil? Firma a desfiintat postul pe care eram angajata. Mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil uzzyboss uzzyboss Am un salariat care a avut contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului pana la 2 ani. La data de 10 mai trebuia sa-i suspend incetarea . Eu acum ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din concediu pentru cresterea copilului dupa doi ani monicaciuc monicaciuc Buna Ziua, ce procedura trebuie sa urmez vis-a-vis de angajator dupa ce mi se termina concediul pentru cresterea copilului pana la varsta de doi ani( ... (vezi toată discuția)