avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Post desfiintat in timp ce sunt in concediu crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Post desfiintat in timp ce sunt in concediu crestere copil

Salut!
Ma pot intoarce la acelasi loc de munca, dupa ce se termina concediul de crestere copil? Firma a desfiintat postul pe care eram angajata. Mi s-a spus ca doar o luna ma mai pot tine daca ma intorc tot la ei. Din cate stiam erau obligati sa ma tina 6 luni.
Unde ma vor incadra dupa ce vin?Pot sa nu ma mai primeasca deloc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:38, 14 Decembrie 2011
1. Desfiintarea postului este posibila pe perioada cat sunteti in CCC....

2. Daca ati intrat in CCC , sub incidenta oUG nr.148/2005, atunci la revenirea din CCC este posibila concedierea dvs ... nu exista nicio astfel de interdictie pe termen de 6 luni.

3. Daca ati intrat in CCC , sub incidenta OUG nr.111/2010, atunci la revenirea din CCC nu este posibila concedierea dvs. deoarece exista o interdictie pe termen de 6 luni.

4. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pericol de somaj? vioop vioop Sunt in prezent in concediu crestere copil 2 ani . Firma la care am suspendat contractul a fuzionat cu alta . Cand ma intorc la servici exista posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic george angheloiu george angheloiu Buna ziua, peste trei saptamani ma voi intoarce la job dupa CIC. Ma pot astepta de la surprize neplacute din partea angajatorului? Ce spune ... (vezi toată discuția)
Resurse umane carmin carmin buna ziua, sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)