avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Activitate x_man42

Activitate x_man42

Poate nu am inteles eu bine . Spuneati ca sotul a cumparat apartamentul inainte de casatoria cu dvs , in rate , achitand singur 50% din acesta . Pe timpul casatoriei ati achitat impreuna ,tot in rate, restul de 50% . Spuneti ca instanta va dat acum dvs 50% din val de piata a apartmentului . ?
Este instanta de fond ? Presupun ca da . Aici a judecat un singur judecator . vezi daca si celelalte instante vor da aceeasi solutie . S-ar putea sa nu .

Ar mai fi o varianta , suma reactualizata a ratelor platite sa coincida cu un procent din val de circulatie a imobilului , adica vreo 25% , daca am inteles eu bine .

P.S : sau poate avocatul tau a fost coleg de facultate cu judecatorul:D
Răspuns la discuția Cum se calculeaza?
mai exista un aspect , referitor la expertiza . cine a cerut-o ? presupun ca tu prin avocatul tau . judecatorul nu putea sa-ti interzica sa faci acest lucru pt ca ar fi insemnat antepronuntare . atata timp cat esti asistata de un avocat , doar acesta este raspunzator pt cererile tale in instanta .
Răspuns la discuția Cum se calculeaza?
pune-ti intrebarea altfel : daca apartamentul facea 2000 de dolari ? titularul unui drept de creanata nu se poate bucura de cresterea val de circulatie a imobilului dar nici nu pierde daca val acestuia scade sub suma care reprezinta dreptul lui de creanta .

concluzia este ca indiferent de situatie tu ai 5200 dolari conservati , la care se adauga sigur o dobanda .
Nu se calculeaza la valoarea de circulatie pt ca atunci ar fi bun comun . Daca este bun propriu se calculeaza o suma a ratelor ,actualizata cu indicele de inflatie . Titularul unui drept de creanta nu se poate bucura de sporirea valorii bunului dar nici nu este afectat de scaderea acesteia .
Asta este teoria , in practica se mai intampla sa se interpreteze in functie de declaratiile martorilor sau vreun inscris al partii adverse si sa se calculeze la val de circulatie , ca si cum ar fi bun comun .

Vezi art 31 codul familiei la bunuri proprii ale sotilor .
Răspuns la discuția Calcul "drept creanta" ?
Titularul unui drept de creanta nu se poate bucura nici de sporirea valorii imobilului dar nici nu pierde in cazul scaderii valorii lui de circulatie . Cu alte cuvinte se conserva suma investita si inmulteste cu inicele de inflatie .
Răspuns la discuția doresc lamurire
eu sunt de acord cu un drept de creanta care ar consta in imbunatatirile de aprox 10000 euro facute in modernizarea apart dar in niciun caz sa-i dau 20000 euro ca fiind 30% din val de 60000 a acestuia
daca inteleg eu bine , mama mea ne-a asigurat o locuinta , a platit-o 99 % si dupa deces o ,, mostenesc '' impreuna cu fosta sotie ?:O
bun raspuns:stunned:
Discuție doresc lamurire
am divortat de sotia mea pe 19 oct 2010 . sotia mea intentioneaza sa deschida actiune de partaj pt apartamentul in care locuim de 22 de ani.statutul acestui apartament este urmatorul : inchiriat de la icral in 1985 de catre mama mea , cumparat in rate in 1991 tot de catre ea . mama a decedat in 2004 , ultima rata de 150.000 lei vechi a fost achitata de mine dintr-un fond c.a.r al acesteia , ridicat ca unic mostenitor. nu am facut succesiune la acest apartament . intre 1988 cand ne-am casatorit si 1995 am locuit impreuna cu mama mea in apartamentul respectiv , ulterior ea mutandu-se in casa unui prieten si locuind acolo pana la deces nefiind casatorita cu acesta. mama a platit ratele apartamentului prin casa de pensii sector 4 . sotia mea cere drept de creanta 30 % din acest apartament pe motiv ca banii nostrii si ai mamei ar fi fost cheltuiti in comun . invoca de asemenea o suma de 40000 lei obtinuti in 1989 la nunta care ar fi fost cheltuiti pt diferite imbunatatiri ale apartamentului . ce sanse are sa obtina cele 30 de procente din acesta ?