Buna ziua! Care este procedura si actele necesare prin care se poate ca soțul meu să imi cedeze poziția de asociat unic în cadrul unui srl? Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
Sunt căsătorită de 6 ani, anul acesta, dupa procesul succesoral facut in urma decesului bunicii am moștenit un teren pe care este construita o casă. Care este procedura prin care pot trece aceasta moștenire în patrimoniul comun și care nu poate fi desfăcuta?
Va multumesc!
Buna ziua, bunica mea sufera de dementa in boala Alzheimer, are certificat de handicap si este pusa sub interdictie judecatoreasca de aproximativ 1 an, mama mea, nora bunicii fiindu-i tutore legal. Bunica nu mai are sot, parinti, frati sau surori in viata, fiul sau, tatal meu este decedat de aproximativ 3 ani. Are un fiu vitreg (copilul bunicului din alta casatorie) in varsta de 64 ani, cu handicap mental din nastere, pentru care insa nu am gasit niciun act de adoptie sau tutela, nu stiu daca îi poate fi mostenitor sau nu, insa nu are legatura cu întrebarea mea.
Am gasit articolul 175 din codul civil in care scrie despre liberalitatie primite de descendentii interzisului judecatoresc. Pe baza acestui articol exista vreo procedura prin care sa primesc “mostenirea” (o casa cu teren), cu scutire de raport, fara sa trebuiasca sa astept moartea bunicii ( fiind un eveniment nefericit pe care nu vreau sa il leg de bucuria mea de a-mi construi o casa)? De notat ca am un frate care va renunta la partea sa de mostenire in favoarea mea. Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Multumesc pentru explicatii, succesiunea dupa bunic a fost facuta, copii sai au renuntat la mostenire, totul revenindu-i bunicii mele iar succesiuna dupa tatal meu, la fel, am facut-o dupa decesul acestuia.
Va multumesc si pentru sfat, desi nu asta am intrebat. Doresc sa construiesc pe terenul respectiv, si, ca un adult responsabil as vrea sa am actele in regula înainte de a incepe. Avand în vedere contextul variabil actual al preturilor materialelor de constructii, am decis ca asteptarea nu mai este o optiune. Si nu vreau ca dorinta mea de a-mi construi o casa (aceasta fiind chiar ideea bunicii, inca de pe vremea cand inca mai avea discernamant) sa depinda de un eveniment dureros cum va fi cel al decesului bunicii.
Ma intereseaza mai exact care ar fi procedura pentru o donatie sau ceva asemanator, cu clauza de intretinere, avand in vedere ca oricum platesc caminul de batrani (din motive sentimentale si nu financiare). Si daca mama mea, nora si tutorele legal al bunicii poate semna in locul acesteia.
Multumesc!
Buna ziua, bunica mea paterna, este diagnosticata cu dementa in boala Alzheimer de aproximativ 2 ani. De aproape 1 an este pusa sub interdictie, mama mea ( nora bunicii), fiind tutorele sau legal. Din toamna anului trecut am fost nevoiti sa o ducem la un camin de batrani deoarece nu se mai putea îngriji singura, fiind intr-un stadiu avansat al bolii. Tatal meu, fiul bunicii este decedat, la fel si bunicul meu, parintii si fratii si surorile ei, eu si fratele meu suntem singurele rude in viata.
Intrebarea mea este, ce fel de contract se poate face pentru ca eu, nepoata ei, sa pot face succesiune pentru mostenire (1 teren cu casa construita pe acesta). Fratele meu va renunta la partea sa de mostenire in favoarea mea.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Da, mă refer la introducerea unei noi ocupatii în COR, am citit prevederile legale, mulțumesc, doresc ajutor în această direcție, pentru a întocmi actele necesare, depunere, etc.. Fiind o documentație stufoasă as dori sa plătesc pe cineva care are experienta în domeniu. M-am gândit ca exista aici un avocat/jurist care știe cum se procedează. Mulțumesc!
Bună seara, cui ar trebui sa ma adresez pentru ajutor în legătură cu introducerea unei noi meserii? Avocat, jurist? Mulțumesc!
si pt a deveni consilier juridic ce trebuie sa fac mai exact dupa master? imi trebuie un indrumator ? multumesc anticipat pt raspuns, sunt in anul 3 la drept si incerc sa-mi dau seama ce ma asteapta.
stiu ca pentru a deveni avocat trebuie sa dai examen la barou,ce alta profesie pot sa imi aleg daca nu intru in barou?