avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Liberalitatile descendentilor interzisului jusecatoresc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Liberalitatile descendentilor interzisului jusecatoresc

Buna ziua, bunica mea sufera de dementa in boala Alzheimer, are certificat de handicap si este pusa sub interdictie judecatoreasca de aproximativ 1 an, mama mea, nora bunicii fiindu-i tutore legal. Bunica nu mai are sot, parinti, frati sau surori in viata, fiul sau, tatal meu este decedat de aproximativ 3 ani. Are un fiu vitreg (copilul bunicului din alta casatorie) in varsta de 64 ani, cu handicap mental din nastere, pentru care insa nu am gasit niciun act de adoptie sau tutela, nu stiu daca îi poate fi mostenitor sau nu, insa nu are legatura cu întrebarea mea.
Am gasit articolul 175 din codul civil in care scrie despre liberalitatie primite de descendentii interzisului judecatoresc. Pe baza acestui articol exista vreo procedura prin care sa primesc “mostenirea” (o casa cu teren), cu scutire de raport, fara sa trebuiasca sa astept moartea bunicii ( fiind un eveniment nefericit pe care nu vreau sa il leg de bucuria mea de a-mi construi o casa)? De notat ca am un frate care va renunta la partea sa de mostenire in favoarea mea. Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunica cu dementa in boala alzheimer mihaimadalina mihaimadalina Buna ziua, bunica mea paterna, este diagnosticata cu dementa in boala Alzheimer de aproximativ 2 ani. De aproape 1 an este pusa sub interdictie, mama mea ( ... (vezi toată discuția)
Vinzare casa mostenita laci72 laci72 Buna seara,am si eu o intrebare:se poate vinde o casa care e mostenita de 3 surori si un frate,si una dintre surori e o persoana cu handicap grav,gradul 1,nu ... (vezi toată discuția)
Conditii interdictie judecatoreasca batran Sorin_mi Sorin_mi Buna ziua, Ma adresez dvs in speranta rezolvarii unei spete de drept civil, pentru care va multumesc anticipat! Se da un imobil in Bucuresti ai carei ... (vezi toată discuția)