O condamnare in prima instanța. In lipsa si fără recurs. Instanța s-a pronuntat pe 07.03 insa mandatul de executare a fost emis pe 16.05 deoarece eu nu am fost in tara pentru instiintate.
In cazier condamnarea figurează cu data de 07 Martie
De la ce data socotesc începerea prescrierii? 7 Martie cum figurează in cazier sau 16 mai, de cand a fost emis mandatul de executare?
Multumesc mult pentru tot ajutorul juridic dat in acest forum.
Ok nu cred ca am întrebat corect. Eu știu ca termenul a expirat asta nu este o problema.
Întrebarea me ar fi care este procedura in cazul cand o pedeapsa este prescrisa dar mandatul de arestare este încă in vigoare
Eu vreau sa ma întorc. Sunt constient ca voi fii arestat pe aeroport. Dar as dori sa știu procedura. Cat poate sa dureze retinerea. In cât timp voi fii dus in fata unui judecător. Ce putere de decizie are acesta asupra rețineri in momentul in care constata ca termenul de prescriere este îndeplinit.
Multumesc
Cum este posibil sa fie așa de inapoita justiția româna ? După cum am citit eu pedeapsa se prescrie când a trecut termenul de 5 ani plus pedeapsa si nu când se solutioneaza contestatia la executare.
Eu nici nu ar trebui sa cer aceasta contestatie.
Ce despăgubiri pot sa cer dacă ma întorc si sunt arestat 3 luni pana la solutionarea acestei contestari ? In fond aceasta va fii o arestare ilegală având in vedere ca prin lege, pedeapsa este prescrisa. Nu este vina mea ca sistemul juridic este vechi si legile nu sunt aplicate atunci cand trebuie nu?
Si o ultima întrebare. In momentul arestării nu trebuie ca un judecător sa confirme dacă mandatul mai este in vigoare ? Din arestul aeroportului voi fii trimis la penitenciar direct sau trebuie sa fiu trimis in fata unui judecător întâi ?
Multumesc din nou.
Deranjez cu câteva întrebări. Am cerut contestarea la executare la o pedeapsa care s-a prescris in Aprilie.
Mi-a fost acceptata aceasta contestare, insa termenul dat este in SEPTEMBRIE!!!
Nu am nici o idee de ce așa târziu. Ce doresc eu sa știu este :
1. Faptul ca aceasta contestatie a fost acceptata poate însemna ca a fost verificat termenul de prescriere a pedepsei?
2. Pot sa ma întorc in tara îs sa invoc numărul de dosar in momentul care voi fii arestat la București ?
3. Este posibil sa se solutioneze aceasta contestatie dacă vin si sunt arestat la București sau o sa trebuiasca sa aștept in arest pana in Septembrie ??
Multumesc mult.
Sentiinta a fost pe 7.04.2004. Nu exista nici un apel la aceasta.
Insa după cum înțeleg eu, deoarece nu am fost prezent este posibil ca aceasta condamnare sa fi rămas definitiva după doua luni de la pronuntarea sentiintei datorită întârzierii in comunicare?
Este cumva specificat ca data fixa undeva in dosar aceasta data definitiva ?
Pe data de 7.04.2004 am fost condamnat la 4 ani cu executare in lipsa. Nu a fost facut nici un recurs.
Din studierea dosarului, am descoperit ca pe data de 12 iunie 2004 a fost emis un mandat de arestare pe numele meu pentru aceasta condamnare.
Intrebarea mea este, cum se socoteste ramanerea definitiva? De la data pronuntarii sentiintei sau de la data emiterii mandatului de arestare?
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Acum intrebarea mea este ce ar trebui sa fac in acest caz.
Eu urma sa depun contestatie la executare azi. Avand in vedere ca aceasta a fost facut-a din oficiu, ce se poate intampla acum.
E posibil sa se amane , ar trebui sa angajez un avocat sa se prezinte pe data respectiva sau sa fac si eu o alta contestatie la executare?
Tot ce doresc este sa se rezolve cat mai repede, nu vreau sa treaca aceasta luna si sa aflu ca s-a amanat sau mai stiu eu ce.
Dupa cate inteleg eu este o simpla procedura, dar vreau sa fiu pregatit pentru a nu astepa mai mult.
Multumesc din nou.
Buna.
O scurta intrebare. Am avut 2 condamnari in lipsa. Termenul s-a prescris la inceputul lunii.
Urma sa o trimit pe mama mea sa faca contestatie la executare, dar uitandu-ma pe situl oficial al tribunalului am observat ca acum 3 zile m-i sa dat termen din oficiu .
Problema este ca termenul este peste o luna.
Intrebarea mea este, daca angajez un avocat , se poate muta data mai devreme sau trebuie sa astep aceasta luna?
Multumesc.
E, au trecut si 3 ani. Acum o noua dilema. dupa modificarea legii, se spune ca
"Nu produce efect intreruptiv de prescriptie transmiterea mandatului european de arestare prin difuzare"
Cum pot sa aflu eu ce tip de mandat european de arestare am, direct sau prin difuzare?
Tot ce pot vedea eu in portallul M. Justitiei e asta
"Admite sesizarea formulata .."
M-am uitat la mai multe mandate europene, majoritatea au si " emite mandat de arestare european"
La mine nu spune decat ca admite sesizarea. E posibil sa nu se fi emis un mandat, sau doar ca pagina de internet a tribunalului nu e completa?
Intrebarea mea este , daca am un mandat european de arestare, cum pot sa aflu daca este direct sau prin difuzare? Dupa cat am inteles eu cel direct a fost emis doar statului unde sunt eu, cel prin difuzare ar fi pt toata comunitatea europeana.
P.S .
In cazierul meu nu apar decat cele 2 condamnari, mandatele de arestare nu ar aparea la cazier deasemenea?
Eu si sotia mea va multumim mult pt ajutor. Acum putem sa facem planuri pt viitor.