avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Activitate kittyanemarie

Activitate kittyanemarie

Buna ziua!
In urma pronuntarii divortului cu minori, in data de 3 ianuarie a.c.(decizia nu este definitiva), tatal este obligat la pensie alimentara, pe care nu o plateste momentan, desi are de achitat aceasta suma de la momentul depunerii cererii de divort.
Va rog sa-mi spuneti de cand incepe sa curga termenul legal de la care ar trebui sa plateasca. Doresc sa stiu daca la acest moment pot apela la serviciile unui executor judecatoresc pentru recuperarea sumei sau ar trebui sa astept solutia definitiva.
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Testament
Socrul locuieste intr-o anexa in aceeasi curte cu casa noastra.
Mai pot face acum acest contract de intretinere?
Discuție Testament
Buna ziua!
Va supun atentiei urmatoarea situatie:
Sunt in divort, dupa o casatorie de 15 ani din care au rezultat 2 copii (8 si 14 ani). Sotul doreste ca eu si copiii sa parasesc casa in care locuim, fara a ma despagubi in niciun fel. Precizez ca aceasta casa apartine socrului meu, divortat, care doreste ca eu sa raman impreuna cu copiii in aceasta casa. In acest sens a facut si testament, prin care ma numeste unicul sau mostenitor. Sotul meu si sora sa, mostenitorii de drept, nu au cunostinta despre acest testament, aceasta e dorinta socrului meu.
1) Ce sanse am sa continui sa locuiesc aici dupa divort, avand in vedere ca in mod legal nu-mi apartine nimic, desi de 15 ani am investit constant? Daca socrul meu este de acord sa raman aici, este suficient in instanta?
2) Dupa decesul socrului meu, avand in vedere pe cei doi mostenitori rezervatari, la ce procent din mostenire va avea dreptul fiecare dintre noi?
Va multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspuns.
Asta intentionez sa fac.
Insa unde trebuie sa depun aceasta contestatie..?
Va supun atenției urmatoarea problema pe scurt:

In urma popririi pe contul de salariu acum aproximativ un an de zile, datoria catre creditor s-a stins, acesta confirmandu-mi soldul zero.
Executorul judecatoresc care s-a ocupat de caz imi blocheaza acum complet contul de salariu, fara a face verificarile in prealabil la creditor si dorește sa recupereze suma pe care eu am platit-o esalonat.
Are acest drept? Care este autoritatea superioara a unui executor judecatoresc? Ce pot face in aceasta situatie?
Lucrez la o multinationala in baza unui contract colectiv de munca, societate care momentan este in plin proces de reorganizare.Ca urmare a acestui fapt, am fost instiintata (doar telefonic) ca de la data de 1 nov.2010 imi voi putea desfasura activitatea la o distanta de 45 de km de localitatea in care locuiesc. In urma exprimarii refuzului vis-a-vis de aceasta situatie, mi s-a oferit o alta varianta, si anume trecerea de pe postul de tehnician pe care il ocup acum, pe cea de muncitor. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta decizie este una legala.Multumesc anticipat!