avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! In urma pronuntarii divortului cu minori, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! In urma pronuntarii divortului cu minori, in data ...

Buna ziua!
In urma pronuntarii divortului cu minori, in data de 3 ianuarie a.c.(decizia nu este definitiva), tatal este obligat la pensie alimentara, pe care nu o plateste momentan, desi are de achitat aceasta suma de la momentul depunerii cererii de divort.
Va rog sa-mi spuneti de cand incepe sa curga termenul legal de la care ar trebui sa plateasca. Doresc sa stiu daca la acest moment pot apela la serviciile unui executor judecatoresc pentru recuperarea sumei sau ar trebui sa astept solutia definitiva.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:39, 8 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
vi s-a comunicat hotararea ? ea e executorie de la fond.
Puteti merge la executor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In privinta pensiei de intretinere hotararea este executorie de la fond, nu trebuie sa asteptati judecata in caile de atac.

Daca aveti hotararea redactata mergeti sa o legalizati si la executor spre a fi pusa in executare. este in debit de la introducerea actiunii pana la zi, fara vreun alt termen stabilit pentru plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divor adina111 adina111 Buna ziua. Am o nelamurire poate ma puteti ajuta. In luna sept. anul trecut am depus actele de divort., in ianuarie am avut prima infatisare iar ex-sotul ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca GreenSkittles GreenSkittles Am avut 2 intalniri de proces printre care ultima fiind pe data de 12.05.2011 si am aflat solutia \"Solutie: Admite cererea. Obligă pârâtul să plătească ... (vezi toată discuția)
Cod procedura civila - divort laur77ro laur77ro Pe data de 24.09.2010 s-a admis cererea pentru desfacerea casatoriei in sedinta publica. Am primit comunicarea astazi (06.12.2010) prin Posta Romana. ... (vezi toată discuția)