Buna ziua!
Va supun atentiei urmatoarea situatie:
Sunt in divort, dupa o casatorie de 15 ani din care au rezultat 2 copii (8 si 14 ani). Sotul doreste ca eu si copiii sa parasesc casa in care locuim, fara a ma despagubi in niciun fel. Precizez ca aceasta casa apartine socrului meu, divortat, care doreste ca eu sa raman impreuna cu copiii in aceasta casa. In acest sens a facut si testament, prin care ma numeste unicul sau mostenitor. Sotul meu si sora sa, mostenitorii de drept, nu au cunostinta despre acest testament, aceasta e dorinta socrului meu.
1) Ce sanse am sa continui sa locuiesc aici dupa divort, avand in vedere ca in mod legal nu-mi apartine nimic, desi de 15 ani am investit constant? Daca socrul meu este de acord sa raman aici, este suficient in instanta?
2) Dupa decesul socrului meu, avand in vedere pe cei doi mostenitori rezervatari, la ce procent din mostenire va avea dreptul fiecare dintre noi?
Va multumesc anticipat!
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Deocamdată șansele depind de vointa socrului. Testamentul poate fi revocat oricând, iar efectele sale se produc după decesul socrului și dezbaterea succesiunii.
2. Testamentul dvs se va reduce la jumătate, dacă soțul și cumnata dvs solicita reductiunea.
Ar fi super daca ar vrea, ca de putut, se poate.
Daca faceți, sa isi pastreze drept de uzufruct pe anexa.
Sa nu se sperie omul cand ii propuneti asta, ii explicati ca testamentul va fi atacat de copii si in plus e bine pt el ca are garantia ca va fi îngrijit de dvs.
Daca va face, il puteti da afara pe fostul sot :)
Testament
kywy
inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)
Testament
laleaua neagra
buna dimineata
daca sotul meu a primit testament de la parinti , iar acum sotul a decedat eu voi mostenii in continuare testamentul (socrii nu mai am , nu ... (vezi toată discuția)