avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Activitate Bastian

Activitate Bastian

Buna ziua ,

In urma deciziei completului de judecata de la Curtea de Apel s-a stabilit ca pensia de intretinere sa fie mai mare decat salariul.
S-a facut cerere de revizuire , cerere de indreptare eroare materila (cai exceptionale de atac ) fara nici un rezultat.Am prezentat adeverinta de venit de la firma ( este firma mea ) , am prezentat de la Finante adeverinta venituri pe ultimii ani dar nu au fost luate in considerare.
Motivatia este ca nu am contestat declaratia reprezentantului de la Primarie ( Autoritate) care in declaratia scrisa in urma efectuarii vizitei la domiciliul a scris ca eu am o anumita suma ca si venit si acea suma a fost luata in calcul pentru stabilirea pensiei de intretinere.NU au luat in cosiderare adeverinte de la Finante , Revisal, firma , etc.Mai mult declaratia reprezentatei primariei este de acum 4 ani timp in care chiar daca presupunem ca as fi avut acel venit declarat de ea( fara probe , fara investigatii) intre timp s-ar fi putut schimba radical.
Intrebarea mea este daca pot fi executat pentru plata acelei pensii raportata la un salariu imaginar ?
Ce pot face in continuare ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua ,

Doresc sa depun cerere de miscorare pensie alimentara .
Care sunt articolele cf Cod Civil care trebuiesc invocate ?
Cererea se depune la Registratura Judecatoriei unde a fost procesul pe fond sau la Curtea de Apel unde s-a dat hotararea irevocabila a divortului si s-a stabilit pensia alimentara ?
Am citit ca pot sa invoc si art 534 pentru compensarea perioadei de vara cat copilul este la mine.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
La prima infatisare pot sa :-nu depun nici un fel de intampinare ;
-sa cer amanare pe motiv de lipsa aparator si pregatire aparare;
-sa cer ulterior partaj si drept vizitare minor.
Multumesc.
Normal ca solutia este sa ma angajez.
Intrebarea privind "intretinerea" , nu se referea la pensie de intretinere ci la perioada pana la care ma angajez si in care eu am obligatii fiscale? Dupa cum se stie se trece la executare silita!
Sotia mea a parasit domiciliul conjugal luand copilul nostru , de 4 luni , cu ea. A inaintat cerere de divort pe motiv de agresivitate , violenta , etc. Situatia este diferita dar asta nu conteaza in acest moment deoarece fiecare are versiunea lui.

Domicilul conjugal este la proprietatea ei , dinainte de casatorie.De la casatorie si pana acum s-au facut imbunatatiri la casa si s-au achizitionat diverse lucruri.
In acest moment nu stiu unde este si nu raspunde la telefon.NU pot sa imi vad copilul deoarece nu ma lasa.
Prima infatisare este la anul in vara.

Intrebari : 1)Pot legal sa o oblig sa ma lase sa vad copilul pana se va decide cui ii va fi incredintat?
2)Poate sa ma oblige sa parasesc domicilul conjugal motivand ca este locuinta ei?
3)Pentru partaj se ia in calcul si perioada in care am locuit impreuna inainte de casatorie si cea care mai ramane pana la pronuntarea divortului?
4)Pot cere intretinere pana o sa imi gasesc un loc de munca si pana se va decide divortul deoarece am cheltuieli curente si impozite de platit? Am o societate care inca nu are venituri (implicit nici eu).
5)Poate sa deschida dosar in doua locatii diferite ca sa nu stiu data exacta si sa nu ma pot prezenta?
6)Cum aflu daca nu a retras plangerea si nu a depus-o in alta parte pentru a avea un termen la o data mult mai apropiata de depunerea plangerii?
Multumesc.