Sotia mea a parasit domiciliul conjugal luand copilul nostru , de 4 luni , cu ea. A inaintat cerere de divort pe motiv de agresivitate , violenta , etc. Situatia este diferita dar asta nu conteaza in acest moment deoarece fiecare are versiunea lui.
Domicilul conjugal este la proprietatea ei , dinainte de casatorie.De la casatorie si pana acum s-au facut imbunatatiri la casa si s-au achizitionat diverse lucruri.
In acest moment nu stiu unde este si nu raspunde la telefon.NU pot sa imi vad copilul deoarece nu ma lasa.
Prima infatisare este la anul in vara.
Intrebari : 1)Pot legal sa o oblig sa ma lase sa vad copilul pana se va decide cui ii va fi incredintat?
2)Poate sa ma oblige sa parasesc domicilul conjugal motivand ca este locuinta ei?
3)Pentru partaj se ia in calcul si perioada in care am locuit impreuna inainte de casatorie si cea care mai ramane pana la pronuntarea divortului?
4)Pot cere intretinere pana o sa imi gasesc un loc de munca si pana se va decide divortul deoarece am cheltuieli curente si impozite de platit? Am o societate care inca nu are venituri (implicit nici eu).
5)Poate sa deschida dosar in doua locatii diferite ca sa nu stiu data exacta si sa nu ma pot prezenta?
6)Cum aflu daca nu a retras plangerea si nu a depus-o in alta parte pentru a avea un termen la o data mult mai apropiata de depunerea plangerii?
Multumesc.
ea, poate sa ceara prin ordonanta prezidentiala evacuarea dvs daca sunteti agresiv.
tot prin ordonanta dvs puteti cere sa va vedeti copilul.
cautati un job ca nimeni nu poate s/o oblige pe sotie sa va intretina... si unde s/a mai vazut asta ???:)
puteti cere printr-o ordonanta presedintiala drept de vizitare a minorului, pana la ramanerea definitiva a hotararii de divort si incredintare a minorului.
cererea de divort se judeca la instanta din raza ultimului domiciliu comun al sotilor .
nu puteti cere pensie de intretinere pt. dvs. in conditiile date.
solutia este sa va angajati ;)
Normal ca solutia este sa ma angajez.
Intrebarea privind "intretinerea" , nu se referea la pensie de intretinere ci la perioada pana la care ma angajez si in care eu am obligatii fiscale? Dupa cum se stie se trece la executare silita!
Alte discuții în legătură
Divort
Yvonne
Buna ziua ! Sunt casatorita de 2 ani si am o fetita de 2 ani jumatate ... as vrea sa imi raspundeti la cateva intrebari .. ce acte imi trebuie ca sa inaintez ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa
camyda
Sunt separata de sot de cateva luni, locuind in prezent la parintii mei. Poate sotul meu sa divorteze fara ca eu sa fiu anuntata? Adresa din CI este cea a ... (vezi toată discuția)