avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire de domiciliu

ce proceduri trebuie urmate pentru a anunta o parasire de domiciliu:nude trebuie sa merg ? ce acte am nevoie si cum prebuie procedat ca pe perioada asta sa ramana copilul la mine ?
vam multumesc
Cel mai recent răspuns: zinca iulian , utilizator 14:57, 8 Octombrie 2010
cine a parasit domiciliu, e liber s-o faca. daca dvs plecati si luati si copilul, faceti cerere de ordonanta presidentiala pt a va fi incredintat pana la o hotarare definitiva.
daca sunteti casatorit, introduceti cerere de divort si incredintare minor
Nu mai exista aceasta situatie reglementata. parasirea domiciului conjugal este un motiv de divort, nu poate fi sanctionata de vreun organ de cercetare penala.In situatia in care aveti copii, iar sotul nu contribuie pentru intretinerea acestora, atunci puteti sa faceti o plangere penala impotriva lui pentru abandon de familie si sa fie obligat sa va plateasca pensie de intretinere pentru copii.
nu eu am parasit domiciliul ci sotia si am ramas cu copilul.........asta nu ma deranjaza,eu am itrebat de procedurile ce trebuie urmate
depinde daca vreti sa dati divort sau nu.
puteti depune cerere la judecatorie pt stabilirea unei pensii alimentare.
gi_jane2 a scris:

depinde daca vreti sa dati divort sau nu.
puteti depune cerere la judecatorie pt stabilirea unei pensii alimentare.


art.305 cod penal ., a / parasirea,alungarea,sau lasarea fara ajutor a minorului
inchisoare 6 luni-2 ani sau amenda
Se incadreaza aici ? Nu cred , dvs. avand in continuare grija de copil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciliului conjugal cosmina05 cosmina05 Buna seara tuturor, Am si eu o mare problema de curand am intentat actiunea de divort ,intentionez sa parasesc domiciliul conjugal insa sotul meu ma ameninta ... (vezi toată discuția)
Divort ..un copil de 6 ani ... aiulian aiulian Buna ziua... Eu si sotia mea suntem in pragul divortului .am tot incercat sa tragem de relatia asta datorita copilului ... ea spune ca ... (vezi toată discuția)
Unde declar parasirea de domiciliu ciufulici adriana ciufulici adriana Sotu a parasit domicilio conjugal d o saptamana vine foarte RAR la copii(2copii minori)el a decis sa ne despartim unde declar parasirea d domicilio???Ma ... (vezi toată discuția)