avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Activitate catalinmihai

Activitate catalinmihai

Discuție Prima Casa
Buna seara,

Imi cer scuze daca am gresit topicul, dar am vazut ca scrie cadastru, etc .
As dori sa beneficiez de prima casa, mentionez ca nu sunt casatorit, dar sunt intr-o relatie.
As dori sa va adresez urmatoarele intrebari:
1. Daca nu sunt casarit cu fata respectiva banca poate sa ne calculeze ambele salarii si se elibere creditul dorit, iar in caz ca se poate sa fim trecuti amandoi pe contractul bancii?

2. In momentul in care se finalizeaza contracul V-C si peste 1 an dorim sa ne casatorim putem sa modificam contractul casei, astfel incat sa apara numele de familie al barbatului, daca da cam cat ar costa?

3. Imi puteti scrie, va rog, cam la ce suma sa ma astept de la avocat(stiu ca suma difera de la avocat la avocat si caz la caz, dar cu aproximatie? As dori sa contactez un avocat, astfel incat sa nu fiu inselat de catre proprietar....

4. Daca doresc sa iau un credit de 35.000 E si proprietarul vinde apartamentul cu 30.000 E, eu pot sa beneficiez de acei 5.000 E, adica sa intre in contul meu, sau sa-mi elibere in mana?

5. La un credit de 35.000 E si vechimea apartamentului sa aiba peste 3 ani cat ar trebui sa platesc la notar, dar si la banca (am inteles ca trebuie sa platesc si la banca o anumita suma)?

Multumesc frumos si inca odata va rog sa ma scuzati daca am gresit topicul.

O seara placuta,
Discuție Pensii Private
Buna dimineata,

Am un cont de pensii private la [Editat], am sunat si mi-a confirmat ca nu se poate ridica vreun ban pana la pensia mea (nu pot astepta 40 de ani), dar am inteles de la cativa cunoscuti ca exista si alte fonduri de pensii care iti ofera dreptul de a scoate anumite sume din contul detinut.
Daca este adevarat va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa ma transfer.
Mentionez ca am deja 5 ani vechime la [Editat], deci vreo taxa nu trebuie sa-mi perceapa.

Multumesc,
Răspuns la discuția Somatie executare silita
Parintii mei NU au dat nicio semnatura pentru a oferi ca si garantie casa, iar fratele meu NU are nimic ca si bunuri valorice.

Va multumesc pentru sprijin.
Buna seara,

Imi cer scuze ca va deranjez, dar am nevoie urgent de un raspuns din partea dumneavoastra.
Fratele meu a facut un credit pe adresa casei parintilor nostri(titularii casei) si parintii mei au primit somatie cu executare silita de la curier. Somatia este adresata catre fratele meu, dar cu adresa parintiilor nostri. Vreau sa mentionez ca parintii mei, care sunt si titularii casei NU si-au dat acordul prin semnatura/i pentru a ii oferi acest credit bancar, dar cei de la banca i-au aprobat creditul.
In caz ca suma datorata este in jurul a 30.000 RON si nu a achitat-o cel care a facut creditul(fratele meu) este silit sa achite prin bunuri valorice. Dar daca el nu are niciun bun valoric, executorul poate sa faca executare silita pe casa parintiilor nostri, indiferent ca ei NU si-au dat acordul prin semnatura/vizita la banca respectiva?

[editat numele bancii]

Va rog sa-mi oferiti un raspuns.

Multumesc,
Buna ziua,

Va rog frumos , binenteles daca doriti, sa-mi oferiti si mie instructiuni proprii la:
- vanzator
- muncitor necalificat in comert
- calculator pret de cost
- tapiter
- cusator masinist

si , binenteles daca doriti, fise de post la:
- tapiter
- cusator masinist

Am incercat peste tot, dar fara rezultate....

Multumesc frumos,

Răspuns la discuția Buna seara
Multumesc pentru ajutor!
Voi aplica Legea 263/2010
Dar nu mi s-a raspuns la o intrebare...
Cui ii ofer cererea cu dovezile? Firma la care a lucrat angajatul?

In schimb concluzia referitor la legislatie?
UN talmes-balmes !
Răspuns la discuția Buna seara
Buna seara,

Beneficiarul este sotia unui angajat care a decedat. Nu sunt angajator.
In vechiul cod al muncii se specifica ca ar fi de 2-3 salarii de medii (nu de baza, scuzati-ma). Cu modificarea codului muncii m-a ametit.

Din cate am citit s-ar spune ca :
- in cazul unui deces al angajatului unei firme/societati/inteprinderi/entitati sotia/sotul beneficiaza de 2022 lei.
Art. 126. - (1) În cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, beneficiaza de ajutor de deces o singura persoana care face dovada ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces si care poate fi, dupa caz, sotul supravietuitor, copilul, parintele, tutorele, curatorul, mostenitorul, în conditiile dreptului comun, sau, în lipsa acesteia, oricare persoana care face aceasta dovada.
(2) Cuantumul ajutorului de deces se stabileste anual prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat si nu poate fi mai mic decât valoarea salariului mediu brut pe economie prognozat si facut public de catre CNPAS, conform prevederilor

Este adevarat ca sotia/sotul decedatului poate beneficia de 1-2 salarii medii din partea societatii la care activeaza? (Sotul cu sotia nu lucrau in aceeasi societate)
Lg 19/2000
art. 5 alin. (3).
CCM la nivel national -
Art. 51. — In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
a) In cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel putin doua salarii medii lunare pe unitate;

Si inca un ajutor de inmormantare de 1836 salariu mediu brut pe economie, daca nu s-a modificat. Binenteles, ducandu-se cu chitantele/dovezile ca , cheltuielile le-a suportat ea.

Deci, cum este mai concret? Care este informatia concreta?
De unde se ia aceast ajutor, pentru ca nu doresc sa fim pusi pe drumuri degeaba, ca sa fim plimbati din x in y , din y in z s.a.m.d.
Discuție Buna seara
Buna seara,

Va rog frumos, puteti sa-mi spuneti si mie la ce articol se afla ajutorul in cazul in care un angajat decedeaza si un membru din familie, de gradul I poate beneficia de cele 3 salarii de baza. Caut articolul si nu-l gasesc.

Multumesc frumos !
Răspuns la discuția Fisa de post
Va multumesc frumos !
Discuție Fisa de post
Buna seara,

Imi cer scuze ca va deranjez intrebandu-va, dar aveti sa-mi oferiti si mie 2 fise de post?
a) fisa de post calculator pret cost
b) fisa post muncitor necalificat in comert

Adresa de e-mail : iftimecatalin@yahoo.com (scuzati-ma daca am incalcat regulamentul postand adresa de e-mail)

Va multumesc enorm de multi!
Astept un raspuns,

o seara placuta!